Te zenének tartod a "gépzenét"?
A gépzene alatt azt értem mikor köze nincs egyetlen hangszernek sem. Minden számítógéppel csinálnak, az ütem, dob, minden elektronikus.
Ma divat ez a fajta zene.
Te zenének tartod ezt?
A zene fogalomkörébe természetesen beletartozik, mint ahogy az is, ha a számmal finganék, és felvenném a telefonommal, majd feltölteném YouTube-ra. Mást kell figyelembe venni. Mégpedig azt, hogy rendelkezik-e zenei értékkel. Az első mondatomban leírt ötletem ugyanakkora zenei értékkel rendelkezne, mint egy Skrillex szám, nullával.
A zenei érték fogalmával tudsz leszűkíteni egy óriási halmazt, ami amúgy tele van fölösleges elemekkel, azonban a zenei érték részhalmazával ki lehet szűrni ezeket.
"Azért kérdem, mert sokan "zajnak" tartják az ilyesmit."
Igen, nagyapáink pedig a Beatlest tartották zajnak, apáink zenéjét, hogy a Led Zeppelinig el se menjek. Egyszerűen a zenének a fejlődéséről van szó. Az elektronika már 50 éve szolgálja a zenét, és ami kedves fülnek az meg is maradt benne. A digitalizálással olyan kapuk nyíltak ki, ami zenei irányzatok tucatjait hozták létre. Az, hogy mi a hangszer, abba bele se menjünk, minden eszköz amiből hangot lehet kifacsarni, egy művész kezében hangszerré válik. Ráadásul nincs éles határvonal, szép fokozatosan kúszott be az elektronika a zenébe. Aki gépzenéről beszél, melyik határról beszél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!