Te zenének tartod a "gépzenét"?
A gépzene alatt azt értem mikor köze nincs egyetlen hangszernek sem. Minden számítógéppel csinálnak, az ütem, dob, minden elektronikus.
Ma divat ez a fajta zene.
Te zenének tartod ezt?
A "gépzenék" között is nagy eltérések lehetnek. Van egy csomó sablonos, unalmas, semmi eredetiséget nem tartalmazó, amit a sok önjelölt nyomi rak össze otthon a laptopján, illetve egyes ismeretebb előadók sem képesek túllépni egy bizonyos szinten.
Aztán ott vannak azok az előadók, akik mindig fejlődnek és mindig tudnak előre lépni, újat alkotni még ebben a stílusban is, hiába nincs (vagy kevés) a valódi hangszer felhasználása. Pl. Infected Mushroom.
Nem csak ma divat, figyelmedbe ajánlom a következőt 1977-ből:-)
NEM.
Azt tartom zenének, amit emberek csinálnak, hangszerekkel, orgonával, zongorával, vonósokkal, fúvósokkal, gyönyörű énekhanggal. Ami gyönyörködtet, kikapcsol, az egekbe emel. Ami SZÉP, hallgatása kellemes és örömteli.
Az, amikor valaki ráköti a szivattyúra a hangfalat, és azt nyomatja, hogy tucc tucc tucc tüci tüci TUCC, hetvenháromszor egymás után, az nem zene. Az zaj.
Úgy érted, hogy az elektronikus?
Én nagyon szeretem az elektronikus zenét, de csak azt, ami minőségi, nem pedig az Ávicsi-Guetta féléket. Az elektronikus műfajból is vannak jó zenék, hidd el.
Igen. Zene, mert hangok logikusan felépített, harmonikus elegye. Még az Avicii-Guetta féle f*s is zene, pedig azt én se szeretem. Csak minőségi deephouse-t hallgatok.
http://www.youtube.com/watch?v=Qbv58enlfWc
Az a válaszoló, aki meg erre azt mondja, hogy nem zene, az bújjon el. Ennél gyönyörűbbet alkotni nem lehet, ha becsukod a szemed, láthatod a hangokat... (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!