Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha nagyon sóher...

Mit tegyek, ha nagyon sóher vagyok már most? 23f

Figyelt kérdés

Tehát pl. én nem csak azért nem cigizek, mert nem szeretem, hanem mert nem akarok 900 forintot kiadni 2 naponta erre. Meg most lesz Slipknot koncert, világhíres, Grammy díjas metal banda, de nem fogok elmenni koncertre, mert 13.000 a jegy rá. Abból már elmegyek 2 olyan koncertre, amik egyáltalán nem rosszabbak, mint ez.

Meg világéletemben szerettem volna megtanulni korizni, de kb dobtam 1 hátast, mikor megláttam, hogy 900 forint 1 alkalom(igaz az 12:00-tól este 7-ig szól).

Nagyon sóher vagyok. Pl. a múltkor megvártam, hogy akciós legyen az a mosószer amit használni szoktam, és csak akkor vettem meg, mikor láttam, hogy 30%-al le van értékelve.

Mindenből nagy kiszerelést veszek, hogy jobban jöjjön ki az egységár.

A ruhatáram is csak most kezdem lecserélni, hogy beálltam dolgozni. A mérnökök közé pedig nem szivesen ülök be olyan ruhákban, amiket még gimis koromban vettem, 6-7 évvel ezelőtt :) Ruhákból is igyekszem az olcsót venni. Igaz most van egy cipő, amiről kb fél éve álmodozom, azt most rendeltem meg (20.000), de legszívesebben visszamondanám. Iszonyú bűntudatom van.

Mindig az van a szemem előtt, hogy ha nem élek úgymond "nélkülöző" életet, akkor annál később lesz hitelmentes lakásom, és egy kis autóm. Sajnos párom nincs(még), akivel közösen meg tudnánk ezt oldani és a szüleim is csak nagy-nagy erőfeszítések árán tudnak támogatni, ha nagyon muszáj. De itt sem százezrekre kell gondolni, hanem esetleg 5-10 ezer forintra.

2014. dec. 30. 22:15
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

28: nem probléma a cipő, jó fizum lesz, 180-200 ra fog kijönni a havi nettóm (most még próbaidős vagyok, életem legelső munkahelyén). csak szeretnék minél többet félretenni, erre megy ki az egész. ennyi.

plusz bevételi forrás után fogok nézni sztem :)

2014. dec. 30. 22:58
 32/35 anonim ***** válasza:

30: Igen, ezt tudom, otthon vagyok ingatlankínálatban 20 millióig bezárólag.

29: Hiába nem forog, úgyis kell lakhatásra költeni, ha nincs saját lakásod, ugyanakkorában, mint nekem van, havi 150E alatt nem jössz ki bérelve, rezsivel együtt. És akkor azt a pénzt az ablakon dobod ki, és akkor még nem is ettél.

Saját, jól kiválasztott lakás mellett havi 70-ből is kijössz szükség esetén.

2014. dec. 30. 22:58
 33/35 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetném gépészmérnökin belül mit végeztél, minek szakosodtál és hol? 23évesen gépész bsc? én is annak tanulok bmen

Első munkahely, 180+K havi pénz az jól indul, szerintem nincs miért aggódni

2014. dec. 31. 01:50
 34/35 anonim ***** válasza:
Én úgy látom,jól megválogatod,mi az,amire költesz és mi az,ami nem éri meg.Semmi gond ezzel,hanem nagyon is egy jó gazdálkodóra vall.Ne parázz,a te típusod az,amelyik nem aprópénzre váltja álmait.
2014. dec. 31. 02:08
 35/35 A kérdező kommentje:
Debrecen, üzemeltető-karbantartó szakos voltam. MSc-re meg Gödöllőre akarok menni sima gépészmérnökire. Viszont a munkaköröm köszönőviszonyban sincs a szakirányommal, ugyanis egy elektronikával foglalkozó cégnél dolgozom. Sőt, csak az én ismerősi körömből 2 gépjárműves srácot sodort a Bosch kéziszerszámgyárba az élet.
2014. dec. 31. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!