Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha nagyon sóher...

Mit tegyek, ha nagyon sóher vagyok már most? 23f

Figyelt kérdés

Tehát pl. én nem csak azért nem cigizek, mert nem szeretem, hanem mert nem akarok 900 forintot kiadni 2 naponta erre. Meg most lesz Slipknot koncert, világhíres, Grammy díjas metal banda, de nem fogok elmenni koncertre, mert 13.000 a jegy rá. Abból már elmegyek 2 olyan koncertre, amik egyáltalán nem rosszabbak, mint ez.

Meg világéletemben szerettem volna megtanulni korizni, de kb dobtam 1 hátast, mikor megláttam, hogy 900 forint 1 alkalom(igaz az 12:00-tól este 7-ig szól).

Nagyon sóher vagyok. Pl. a múltkor megvártam, hogy akciós legyen az a mosószer amit használni szoktam, és csak akkor vettem meg, mikor láttam, hogy 30%-al le van értékelve.

Mindenből nagy kiszerelést veszek, hogy jobban jöjjön ki az egységár.

A ruhatáram is csak most kezdem lecserélni, hogy beálltam dolgozni. A mérnökök közé pedig nem szivesen ülök be olyan ruhákban, amiket még gimis koromban vettem, 6-7 évvel ezelőtt :) Ruhákból is igyekszem az olcsót venni. Igaz most van egy cipő, amiről kb fél éve álmodozom, azt most rendeltem meg (20.000), de legszívesebben visszamondanám. Iszonyú bűntudatom van.

Mindig az van a szemem előtt, hogy ha nem élek úgymond "nélkülöző" életet, akkor annál később lesz hitelmentes lakásom, és egy kis autóm. Sajnos párom nincs(még), akivel közösen meg tudnánk ezt oldani és a szüleim is csak nagy-nagy erőfeszítések árán tudnak támogatni, ha nagyon muszáj. De itt sem százezrekre kell gondolni, hanem esetleg 5-10 ezer forintra.

2014. dec. 30. 22:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

# 17/18

Pont úgy, hogy arra te mindig költesz.

Ha üzletté alakítanád (feltéve ha van lehetőséged mert olyanok az adottságok)

Vagy eladnád és az árából vennél egy üzletet, amit kiadnál, vagy te magad csinálnád, akkor már hozná is a pénzt!

Valaki eladta a vidéki házát 18 millióért, feljött pestre vett 2 db 6 millás üzlethelyiséget, elment egy albiba, de nem melózik, csak jön a pénze plusz van likvid tőkéje is!

Ismertem ilyen emberkét.

2014. dec. 30. 22:47
 22/35 anonim ***** válasza:

18: Nem úgy kell. Bent lakva kell venni önkormányzati lakásokat és felújítani.:) Vagy áron alul piacon venni, és bent lakva felújítani.

Minek 20 milliós ház?

Mondjuk ha Magad építed, talán kijön 10 millió alatt, nekem csak lakással van tapasztalatom.

20 milliót érő lakásod lehet úgy, ha 10 millió alatt költöttél rá.

2014. dec. 30. 22:48
 23/35 anonim ***** válasza:
Zerge, nekem lenne tokem saját uzlethez, de nulla érzékem van ehhez :D és kb. 2 éve azon gondolkodom, hogy mihez tudnék kezdeni x millioval... ismerosok hulyébbnél hulyébb otletekkel jonnek, pl. áruljunk tükröket :D vagy online bizsu kereskedés...egy értelmes ötlet volt, hogy vegyunk Dél Franciaországban egy lakást, amit ki lehet adni.
2014. dec. 30. 22:49
 24/35 anonim ***** válasza:

# 23/23 ma 22:49

8 % szlovákiában az áfa

5 % ausztriában, ha jól tudom.

Mindenki ebben utazik akit ismerek..

2014. dec. 30. 22:50
 25/35 anonim ***** válasza:

21: ehhez kell egy olyan mázli is, olyan sors. Mondom, nekem nem vesznek meg 1 Ft-ért se, 1 millát érő dolgokat se.

Mit gondolsz, hogy mit kell folyton költeni a lakásra, hogy szerinted viszi a pénzt?

Csak ha úgy gondolom, hogy nem tetszik a küszöb, mert régi, akkor kell kicseréltetni. És 50 éven belül meg se csúnyul. A lakhatást egyáltalán nem akadályozza a csúnya küszöb például.:) Amúgy 3000 Ft alatt volt a küszöbcsere, marha sokat ráköltöttem "a lakásra" az elmúlt fél évben.:)

2014. dec. 30. 22:51
 26/35 anonim ***** válasza:
23: Én is 5letgyűjtőben vagyok, vegyetek be!
2014. dec. 30. 22:52
 27/35 anonim ***** válasza:
Van egy csávó, most szilveszterre hozott be másfél tonna virslit egy kombival, 3x fordult vele.
2014. dec. 30. 22:52
 28/35 anonim ***** válasza:

Egyetértek, nem spórolni kell :)

Hanem a bevételek növelni, és ésszel költekezni.

5-10 ezer Forint :) Hát az semmi :) Ne legyél ennyire hülye :)

Keress fel szakembert, és keress normális munkát, mert ha egy cipő is gond, akkor nagy bajok vannak :(

2014. dec. 30. 22:53
 29/35 anonim ***** válasza:

# 25/27 ma 22:51

Ami nem hozza a pénzt az csak viszi, már csak azzal is hogy áll benne a pénz, és nem forog.

Inflálódik....

2014. dec. 30. 22:54
 30/35 A kérdező kommentje:

ja igen, a ház téma. ebben a tekintetben is nagyon nagyot szívtam. ugye egy kis faluban éltem eddig. ott a szüleim felépítettek egy olyan házat, ami ha egy budapesti telken állna, az értékbecslő szerint 240-250 millió forintot érne. Itt a faluban meg találjátok ki mennyiért mennek a házak :) 1,5-2 millió forintokért. 2000-en se lakunk itt, 40 ház van eladó. Mindenki megy innen, a lakásokat meg nem veszik.

Szóval azt sem tudom megcsinálni, hogy megmondom a már pár év múlva nyugdíjas szüleimnek, hogy jöjjenek utánam, adják el a falusi házat, aztán annak az árából veszünk egy olyat a fővárosban, vagy annak a közelében, amiben el tudunk lakni 4-en. Mert ugye 2 millából pesten semmit nem tudunk venni.

2014. dec. 30. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!