Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tartjátok mulatságosnak?

Nem tartjátok mulatságosnak?

Figyelt kérdés

Amikor szülők szidják a modern technikát, internetet, okostelefont hogy milyen rossz hatással van a fiatalok fejlődésére.

Kérdésüket okostelefonról az internetre kiírva!

2014. dec. 22. 10:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Muszaj mindenkinek fejlodnie a modern technikaval..,persze a lo tuloldalara se kell atesni!
2014. dec. 22. 21:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Ejj, de egymásra találtatok itt a nagy elnyomásban. :)

Egye fene, akkor én opponálok.

Szóval én is szoktam b***tatni az "ifjúságot", és meg is mondom, hogy miért: mert - noha összidőben éveket képesek eltölteni előtte -, igazából nem értenek a számítógéphez.

(A fészelés nem számít annak. A vérprofi fészelés sem!).

Sztorik:

Ülök a könyvtárban, és fórumozgatok. Közben videó letöltés a youtube-ról, mozi konvertálás a telefonra estére, mert nincs tévém, satöbbi...

Mellettem egy 16-17 éves srác villogtatja a telefonját, fészel orrba-szájba. Aztán görcsöl egy darabig az nozillával, majd hozzám fordul, nem-e segítenék neki zenét tölteni a telefonjára.

A válasz természetesen a NEM.

És nem mondtam el neki, hogy én hozom magammal a hordozható cuccot: a böngészőt, amibe fel van fejlesztve videoletöltéshez, a konvertálót, a be-kicsomagolásra képes fájlmenedzsert, mert nem azért ülök ott, hogy pótoljam azt a tudást, amit simán megszerezhetett volna, ha nem CSAK a fészbukot tanulmányozza, hanem a számítógépet.

Volt ugyanez nőben - ő még meg is sértődött, hogy nem. Mert hát egy nőnek egy pasi mindig segít - kivéve, ha egy fél évnyi intenzív informatika tanfolyamot kellene megtartani uszkve 5-10 perc alatt.

És egyszer előfordult, hogy valaki... ez olyan rettenetes, hogy én se nézek ide, miközben leírom... szóval azt kérdezte az illető, hogy "ezt (mármint a számítógépet) hol kell bekapcsolni?"

Ezt természetesen megmutattam, mert nem is sejtettem, hogy mekkora iszonyat jő - felállt a rendszer, és páciensünk csak ült előtte és ült... és halványlila gőze sem volt, hogy mit csináljon! Aztán csak megkérdezte, hogy ezen hogy lehet internetezni?

Mondom neki (akkor már kezdtem sejteni, hogy hányadán áll az informatikával), hogy rúgja be valamelyik böngészőt, azt nyomja!

Mondanom se kell, hogy a "böngésző" szót sem ismerte, nem hogy látott/használt volna olyat... és ez akart internetezni!

Nézte még egy pár percig a kínai képernyőt, aztán elsomfordált. Még én is megsajnáltam, no.

És még valami, ami szemet szúrt:

Azt mondod; "Kérdésüket okostelefonról az internetre kiírva!"

Hát kérlek... az átlagos "öregek" informatikához való hozzáállását és tudását ismerve, ezek a szülők valóságos hírók. Miért? Mert legalább használni megtanulták az új technológiát, ami sok fiatalról nem mondható el.

Nno.

Kicsit hosszú lett, de ez van. És ha valaki kötözködni akar, akkor jön a többi! :P

2014. dec. 23. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!