Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem jön be a szak ahová...

Nem jön be a szak ahová kerültem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

15/f vagyok 9. osztályos Pestre járok szakközép suliba Elektro-teknika szakra.

Ennek azért van egy kis előzménye hogy én ide kerültem ugyanis én már régóta villanyszerelő szeretnék lenni. Tavaly anyámal eljöttünk nyiltnapkor megnézni ezt a sulit és tetszett is.

Bár nekem inkább a villanyszerelő szak tetszett meg. (az szakiskolás)

Szóval rengeteget készültem utána a felvételire , akkor még volt barátnőm aki ösztönzött rá és segített is nekem amiben nem voltam olyan jó.

A felvételim elég jól sikerült végül.

Bementem szóbelizni egyből fel is vettek.

Utána sajnos szakított a barátnőm..

De akkor néztem nagyot amikor megjött a hivatalos értesítő hogy felvettek, ugyanis nagyon szemet szúrt nekem az a szöveg hogy ,,felvettek az elektro-technika szakra''

Aztán kiderült hogy ez úgy történt hogy anyámnak a szülői értekezleten kellett kitölteni a felvételi jelentkező lapot és ő azér ezt írta be nekem mert itt éretségizhetek.

Aztán vegül megértettem hogy miért csinálta ezt de sajnos most ezzel nagyon megszívtam..

Végül most ott tartok hogy tiszta bukásra állok a szakmai tantárgyból.

jó... azt hozzá teszem hogy elég lusta vagyok a tanulás terén meg elég nehezen értek meg dolgokat..

Meg nem is ösztönöz semmi hogy tanuljam..

Túl nehéz a követelmény.

Fizikával is vannak most gondjaim pedig álltalánosban 4-es voltam belőle.

az Irodalom is nehézkesen megy.

ma kivoltak vetítve szövegek és azt mondta. a tanár hogy nem kell mintet leiirni csak jegyzeteljünk

Én nem tudtam hogy hogyan jegyzeteljem le meg mit és inkább leírtam az egészet..

Tanulok egy kis villanyszerelést is és jó vagyok belőle csak mint mondtam az elektro-technikai elmélet nem megy..

nagyjából ennyi lenne...

ha valaki tudna valami jó tanácsot adni azt nagyon megköszöném...

2014. dec. 5. 18:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az az egyik legnagyobb bajod, hogy nem tudod leszűrni az anyagból a lényeget - a jegyzetelés is emiatt nem megy szerintem. Én ezt a dolgot próbálnám fejleszteni, mert nagyon sokat fog számítani, akármelyik suliban is folytatod. Az, hogy inkább mindent leírsz ahogy van, baromira ki fog fárasztani, és ahogy egyre följebbi osztályba kerülsz, egyre kevesebb idő marad az órákon erre, cserében egyre több lesz az anyag. Másrészt ha megtanulod rögtön a lényeget leírni, a saját szavaiddal, akkor már félig bent is van a fejedben, hiszen te "írtad át" magadtól, csak tömörebben, a lényeget. És nem csak órán, de otthoni tanulásnál is sokkal könnyebb, ha nem 10 oldalnyi, száraz szöveget kell elolvass és megtanulj mint egy gép (ami sima magolás, és az nem túl hatékony), vagy ki tudod belőle emelni azt a pár lényeget, amit könnyebb is megtanulni, könnyebb is megérteni és arról már a többi rizsa is eszedbejuthat. Szóval ha ebbe belejössz, akkor minden könnyebben fog menni, sokkal kevesebb idő alatt jobb jegyre tudsz majd megtanulni bármit. Ehhez szerintem olvass minél többet, lényegtelen hogy mit, csak értelmezned kelljen, amit olvasol. Szerintem az is használna, ha pl. a kedvenc filmjeidről megpróbálsz kis összefoglalókat írni magadnak, vagy nemtudom, a kedvenc énekesed albumjairól kritikákat. Csak úgy magadnak, az a lényeg hogy megtanulj összefoglalni egy nagyobb, részletesebb dolgot.
2014. dec. 6. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!