Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem jön be a szak ahová...

Nem jön be a szak ahová kerültem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

15/f vagyok 9. osztályos Pestre járok szakközép suliba Elektro-teknika szakra.

Ennek azért van egy kis előzménye hogy én ide kerültem ugyanis én már régóta villanyszerelő szeretnék lenni. Tavaly anyámal eljöttünk nyiltnapkor megnézni ezt a sulit és tetszett is.

Bár nekem inkább a villanyszerelő szak tetszett meg. (az szakiskolás)

Szóval rengeteget készültem utána a felvételire , akkor még volt barátnőm aki ösztönzött rá és segített is nekem amiben nem voltam olyan jó.

A felvételim elég jól sikerült végül.

Bementem szóbelizni egyből fel is vettek.

Utána sajnos szakított a barátnőm..

De akkor néztem nagyot amikor megjött a hivatalos értesítő hogy felvettek, ugyanis nagyon szemet szúrt nekem az a szöveg hogy ,,felvettek az elektro-technika szakra''

Aztán kiderült hogy ez úgy történt hogy anyámnak a szülői értekezleten kellett kitölteni a felvételi jelentkező lapot és ő azér ezt írta be nekem mert itt éretségizhetek.

Aztán vegül megértettem hogy miért csinálta ezt de sajnos most ezzel nagyon megszívtam..

Végül most ott tartok hogy tiszta bukásra állok a szakmai tantárgyból.

jó... azt hozzá teszem hogy elég lusta vagyok a tanulás terén meg elég nehezen értek meg dolgokat..

Meg nem is ösztönöz semmi hogy tanuljam..

Túl nehéz a követelmény.

Fizikával is vannak most gondjaim pedig álltalánosban 4-es voltam belőle.

az Irodalom is nehézkesen megy.

ma kivoltak vetítve szövegek és azt mondta. a tanár hogy nem kell mintet leiirni csak jegyzeteljünk

Én nem tudtam hogy hogyan jegyzeteljem le meg mit és inkább leírtam az egészet..

Tanulok egy kis villanyszerelést is és jó vagyok belőle csak mint mondtam az elektro-technikai elmélet nem megy..

nagyjából ennyi lenne...

ha valaki tudna valami jó tanácsot adni azt nagyon megköszöném...

2014. dec. 5. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A villanyszerelést szereted. Az érettségi is jól fog jönni.

Szerintem jó suliban vagy, csak most soknak érzed még. Gondolom most szeptemberben kezdted. A középiskola nehezebb, mint az általános suli.

Nem tudok mást tanácsolni, csak hogy ne legyél annyira lusta és tanulj többet. Ha elsőre nem érted, akkor olvasd el még egyszer. Keress valakit, aki tud esetleg segíteni.

Keresd meg magadban azt a motivációt, amiért hasznosnak érzed a tanulást.

Egy kicsit több erőfeszítés és jó leszel. Magad miatt tanulj.

2014. dec. 5. 19:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Meg kellene ismerni a villanyszerelő iskolai követelményeket, tantárgyakat, bele kellene nézni a tankönyvekbe, akkor valami fogalmad lenne, hogy valóban könnyebb-e. Egyébként nem valószínű, hogy túl nagy eltérés lenne. Talán a több és komolyabb tanulás mindenképpen jót tenne. Itt már azért is komolyabbak a követelmények, mert végül is súlya van annak, hogy ki mit tud szakmailag.
2014. dec. 5. 19:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Fél óra az út a suli és a lakóhelyem között..

Amikor este 5-re érek haza már nem tudok úgy gondolkodni meg már elég fáradt is vagyok.

2014. dec. 5. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Az egyes hozzászólót tudom erősíteni.

Hidd el, az érettségi nagyon jól fog jönni.

Az általános és közép, illetve a közép és felsőfokú iskolák között nagyon nagy a szakadék, sokkal nehezebbek. Anyukád jól döntött, nem kell rá haragudni.

Nem probléma, ha nem tudsz hirtelen jegyzetelni, bele fogsz jönni. Otthon fordíts rá több időt és jó szakember lesz belőled. Ne utáld meg a szakmát amiatt, hogy most kicsit küszködni kell.

2014. dec. 5. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, más munka és gyerek mellett tanul. Sokkal nehezebb úgy, tapasztalat.

Nem kell rögtön suli után tanulni, próbáld ki, hogy neked mikor jó. Este 6-7 fele vagy kicsit később?

Sportolj, egyél sok zöldséget, diót, aludj eleget. Így lesz erőd tanulni is.

2014. dec. 5. 19:11
 6/11 A kérdező kommentje:

De legtöbbször már elég fáradt vagyok mikor haza érek és ha nem kezdek el egyből tanulni később már nagyon nehezen menne..

És muszály azért korán lefeküdnöm mert negyed 6kor már kelek..

Sportolásra meg nem jut idő.

2014. dec. 5. 19:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Én megértem, de csak te tudsz arra időt szánni, amire akarsz.

Figyelj oda órán és próbálj meg ott megjegyezni, amit csak tudsz. Aztán otthon fél-1 órában ismételd át. Napi 1 óra is sokat számít, de akkor tényleg koncentrálj oda.

2014. dec. 5. 19:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Csak sajnos nekem a koncentrálásal van a gond..

Tudom most úgy tűnik hogy csak keresem a kifogásokat de mint említette voltak olyan idők amikor nagyon jól ment a tanulás..

2014. dec. 5. 19:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Fhuu,addig olvastam a kérdsét,hogy elektró-technika.

Megértelek,hogy nem jön be,szerintem menj át másik iskolába,ameddig jobban meg nem bánod,hogy ott maradtál,én is így jártam/járok :S

2014. dec. 5. 19:24
 10/11 anonim ***** válasza:

A koncentrációhiány sok mindentől függ. Olvass kicsit utána, mert így látatlanban nem tudjuk megmondani mi a gond.

Szedjél vitamint és a sport is segítene tényleg. Napi fél óra elég.

2014. dec. 5. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!