Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, hogy tudnám...

Mit tegyek, hogy tudnám elfogadni, hogy egyszerűen átnéznek rajtam, kerülnek az emberek? Eddig is önbizalom hiányos voltam, nagyon nehezen oldódtam fel, ha egyáltalán sikerült.

Figyelt kérdés
Munkahelyen kikészültem teljesen a sok ember miatt. Kórházban rettegtem az emberektől, szintén kikészültem. Beiratkoztam esti suliba, kivételesen imádtam. Idén nagyon keveset tudtam járni, mindig közbejön valami. Az első néhány alkalommal megkaptam az anyagot, majd azóta semmi. HIába kértem a csoportban, senki nem reagál. Tavaly sokszor én másoltam akár 3-4 embernek is saját, külön füzeteimbe, és vittem el nekik.. Közülük az egyik szintén nem tud járni. Legtöbbször nekem is ő hozta el. Most ott tartok, hogy a 8-9 fix emberből már 1 sem hajlandó egyáltalán válaszolni, ha írok, hogy elkérjem az anyagot :( Így esélyem sincs tanulni, ráadásul úgy éreztem, összekovácsolódtunk 1 év alatt. Úgy látszik, ők igen, de én nem tartozok közéjük. Mit tegyek, hogy elfogadjam, hogy senki nem kíváncsi rám, de még beszélgetni se akar velem? Bár itt a párom, és a lányom, nagyon magányosnak érzem magam :(
2014. dec. 5. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos így működik minden társaságban, "közösségben".. Próbálj az oktatókkal beszélni, hátha segíteni tudnak valamiben. Esti sulikban ha jól tudom, az oktatóknál mindig van fénymásolt anyag (+egyebek), abból kell hogy legyen tartalék. A társaságra visszatérve nincs tanácsom. Sajnos a legtöbb ember ilyen, csak akkor mozdul a másik irányába, ha az érdekei úgy kívánják. Azért persze óvatosan próbálkozz tovább, hátha megváltozik valaki. Fel a fejjel, csak tarts ki és minden rendben lesz. Van honnan erőt meríts, csak gondolj a párodra és a lányodra.
2014. dec. 5. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Sajnos amint úgy érzem, hogy végre van, akivel beszélhetek, máris megváltozik. : Ez így ment középsuliban, mikor magántanuló voltam, munkahelyen, interneten, és ebben a suliban is.

Sajnos hiába születtem nagy családba ( 3 tesóm van), ott is egyedül egy bátyámra számíthattam, pár éve már rá sem.. Egyedül a páromra, akivel viszont romlik a kapcsolatunk...

27 éves vagyok, de lassan már azt várom, hogy legyen mindennek vége..

2014. dec. 5. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Ne keseredj el,foglalkozz azokkal akik számítanak neked.

Sajnos mindig lesznek az életben ilyen emberek,akikre nem lehet számítani és nem segítőkészek,de azért hidd el vannak kivételek...

Keress olyan embereket ,barátokat,akik kíváncsiak rád,aki/k nem ,az mehet,ne erőltesd.

2014. dec. 5. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
49%
Valami reális oka kell legyen. Gondolom elég nagy macera folyamatosan biztosítani az állandó kimaradó számára a tananyag-utánpótlást. Feltételezem van életük, ami kitölti a napjaikat, és érzelmileg nincsenek rászorulva ilyesmire, hogy "persze, még át is másolom neked egy füzetbe, amit megveszek neked" jellegű manőverekkel próbáljanak örök adósokat keríteni, akikre legrosszabb esetben is lehet fújjogni, ha nem viszonozzák azt, amit sose kértek volna. Tényleg a tanár a megoldás, a csapat meg nem a munkától csapat.
2014. dec. 8. 22:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Nekem sem volt egész nap időm arra, hgoy másoknak fénymásoltam, másoljam, stb, mégis megtettem. És nem azt kértem, hogy írják le, csak adják kölcsön, 1-2 napra...

Ja, és SOHA NEM MONDTAM SENKINEK, HOGY BEZZEG ÉN ODAADTAM!!!

Mindegy, 2 ember is monda, hogy odaadja. Szóval ez most megoldódott.. De gyakran kaptam olyant, hogy vigyem el, mert ő valamiért nem tud kijönni. Én meg nem tudtam bemenni. Sőt, többször volt, hogy kölcsönadtam a sajátomat, aztán elfelejtették visszahozni :O

Utolsó, akkor áruld el, mitől, ha nem attól, hogy segítenek egymásnak???

2014. dec. 9. 11:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem ez tesz csapattá, hanem a beszélgetések, és az, hogy jól telik az idő együtt, még munkával is. De a feladatnak semmi dolga a közösségetekkel, hacsak nem csoportos feladat, amiben ott lesz az emberi oldal és a kapcsolatok. Nyilván érted.
2014. dec. 9. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!