Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnek egyesek ilyen...

Hogyan lehetnek egyesek ilyen igénytelenek?

Figyelt kérdés

Hogyan képes valaki totál koszosan, büdösen elmenni valahova például?

Nektek van ilyen ismerősötök?

Rokoni körben is van ilyen. 45 éves férfi, és enyhén szólva nem erőssége a mosakodás. Ő maga mondta el, hogy kéthetente csak 1-szer fürdik, mert minek többször. Olyan átható izzadtságszag-lábszag-hátsófertályszag kombója van, hogy komolyan hányingerem lesz, ha a közelemben van. Persze mást is zavar, de ugye ezt képtelenség kíméletesen elmondani, meg ha el is mondanák, őt nem érdekelné.

Osztálytársam is volt ilyen. Sosem fürdött, az anyja is már mindent megpróbált, szerencsére fél évig volt csak nálunk.

Tömegközlekedésen is vannak néha olyan büdös emberek, hogy a fejemet fogom. Oké, hogy ők (már) nem érzik, de akkor is. (és ide nem sorolom azokat akiknek betegségük van, az persze, hogy más)

Ismerősöm testvérének olyan büdös szájszaga van hozzá aranysárga fogakkal, hogy nem szeretek vele soha beszélni, persze már kaptam kérdéseket, hogy miért vagyok vele "ellenséges".

Miért ilyen igénytelenek egyesek? Hogyan képesek koszosan, büdösen, ápolatlanul, tömény bűzzel elmenni valahova? (Azon kívül, hogy ők már nem érzik.)

Vagy én vagyok túl igényes?

Ismertek ilyeneket? Miért igénytelenek? Vagy miben nyilvánul ez meg?

2014. nov. 28. 22:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%

Érdekes téma.

Azért nem lehet általánosítani. Van olyan pl. tömegközlekedésen, aki egyszerűen sokat dolgozik. Nehéz fizikai munkát végez és mégis hogy máshogy utazzon, ha nincs kocsija? Aki munkában izzad le, annak is haza kell jutnia valahogy. (megjegyzem, hogy nem kevés ilyen ember van és ebben nincs kivetnivaló)

Más kérdés az igénytelen ember, aki szándékosan nem fürdik minden nap, pedig megtehetné. Talán feleslegesnek érzi, vagy csupán egyszerűen nem érdekli őt, hogy tiszta legyen és így érzi jól magát.

2014. nov. 28. 22:20
 2/16 anonim ***** válasza:
Esetleg nem szereti a vizet. Rosszul érzi magát tőle, ha fürödni kell. Talán valami traumán esett át kiskorában.
2014. nov. 28. 22:21
 3/16 A kérdező kommentje:

Nem a munkásemberekre értem, mert azt még megérteném.

Múltkor egy öltönyös "úriember" szállt fel a buszra, és amikor mellémért, megcsapott a tömény, vágható sz@rszag (már bocsánat).

Vagy aki büdös, de nem izzadtságszaga van.

Volt olyan, hogy egy csinos, tipp-topp öltözködésű nő ült be mögém a vonaton. Mintha egy hajlesz ült volna mögöttem, kb az a szag. (Nyilvános retyó + zsák hagyma szag)

2014. nov. 28. 22:32
 4/16 anonim ***** válasza:
32%

Talán csak nem ismered a körülményeket. Lehet, hogy futott a busz után, vagy siettek, vagy mittomén. :D

Vagy csak a te orrod túl érzékeny, nem?

2014. nov. 28. 22:36
 5/16 anonim ***** válasza:
54%

Micsoda buta válaszok... Amikor valaki annyira büdös, az már töményen igénytelenség.

Nekem is sokszor volt, hogy rohadtul leizzadtam stb. éreztem, hogy büdös vagyok, haverok meg még akkor sem érezték mikor pólóba voltam, nem hogy ha pulcsiba vagy kabátba... (és itt nem arról van szó, hogy nem mondanák meg, mert de)

Szóval aki annyira bűzlik, hogy jól felöltözve is 1-2 m ről hányingert kelt, az már elég súlyos... De biztos nem igénytelen :D

2014. nov. 28. 22:50
 6/16 Arnold901005 ***** válasza:
77%

Fú, ne is mondd...

Apám sincs jóban sem a szappannal, sem a fogkrémmel. A legjobb, mikor a mosdatlan szagot próbálja illatszerrel elfedni és összekeveredik. Élvezet. :-D

A lába is olyan, hogy a görény sírva kéri a receptet, a szája szintén ilyen, meg az egész szoba olyan büdös lesz attól, amit kilélegez. Én hiába mondom, engem leolt, pedig eleinte szépen szóltam, de egy idő után kénytelen voltam keményebben, hátha észbe kap, de csak támadott. Mások meg szerintem nem mernek szólni neki. Addig pedig sosem fog ráébredni, hogy igazam van és elég rossz így a közelében lenni. Ráadásul ég a képemről a bőr, főleg amikor vele vagyok valahol, mert így engem is leír mások előtt, hiába hogy én nem vagyok büdös, de ki tudja, hogy mit hisznek akkor is rólam. Cigizik is, szóval dől a szájából, meg a ruhájából a bagószag is.

Szóval én értem, mit mondasz. Nem arról van itt szó, amit páran leírtak, hogy futott a busz után, meg munkában leizzad, stb. Nyilván az érthető. De amikor valaki szimplán ápolatlan, az gáz!

2014. nov. 28. 22:51
 7/16 anonim ***** válasza:
Azért lehetnek emberek ilyen igénytelenek, mert az elképzelhető legnagyobb mértékben lesz**ják hogy kit zavarnak és kinek mi a vélemnéye. Kb. annyira érdekli ez őket mint a fejlett országbeli embereket az éhező afrikaiak.
2014. nov. 28. 23:23
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha valakinek a lehelete olyan, hogy az egész szobában érzed, azt itt most borítékolom, hogy valamilyen betegsége van!

Aki igénytelenségből büdös az menjen már a francba, amikor emberek ezrei élnek betegségekkel ilyen tünetekkel és szégyenkeznek mert akármit csinálnak nem múlik el, na az a kemény! Szerencsétlen aki úgy él és akármit tesz nem múlik, na azokkal mi van?

2014. nov. 29. 02:16
 9/16 A kérdező kommentje:

Nem azokról beszélek akiknek betegségük van, de gondolom valaki nem betegségből tiszta retek.

Az ismerősöm is mondta (akinek a testvére a szájszagos), hogy nem mos fogat szinte soha.

Anyum is mesélte, hogy a munkahelyén is volt egy nő, aki annyira büdös és ápolatlan volt, hogy nemes egyszerűséggel a főnök hazatessékelte fürdeni. Másnap bejött ugyanabba a büdös, koszos ruhába, mosdatlanul, annyi különbséggel, hogy hozott magával egy erős illatú spray-t, és azt fújogatta magára. Hiába mondta valaki neki, hogy a fürdés jobb lenne, nem érdekelte.

Egyébként meg a betegségtől való büdösség egyáltalán nem gyakori, őket nem is veszem ide.

Tudom, hogy nem láthatok bele valakibe, de aki szemmel láthatóan azért büdös, mert igénytelen, és ápolatlan, azt nem tudom tolerálni. És én EZEKRŐL beszélek.

2014. nov. 29. 07:28
 10/16 anonim ***** válasza:
Hát ez szívás, mert nem befolyásol a toleranciád mértéke.
2014. nov. 29. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!