Hogyan szerettessem meg a fiammal a tanulást?
"Egy gyerek nem fogja megérteni,hogy önmagáért tanul."
14 éves vagyok és már most megértettem, tehetséggondozó gimibe járok és ez abszolút az én döntésem volt.
Ráerőltettétek? És még csodálkozol, hogy nem akarja?
Én is csak azért voltam jó, mert jó agyam volt, és megjegyeztem, a dolgokat, de ha nem lett volna célom, valószínűleg még rosszabb lett volna az érettségim. (igaz, így se lett túl fényes, és nem is egyetemre mentem, de ez részlet kérdés. Fiatal vagyok, még próbálkozhatok.)
Válts iskolát. Olyat, amit ő szeretne. Mi érdekli? Sport? Sportgimi. Számítógép? Informatikai suli Nyelvek? Egy jó két tannyelvű. Vagy keress neki olyan iskolát, ahol szakmát tanulhat.
Amúgy ha a fia körülnéz a mai híres sztárok között valószínűleg nem azt fogja látni, hogy a tanulás fontos, hiszen sok olyan híresség van, aki - noha zseni - nem járta ki az iskolát, egyetemet.
És még valami: Miért elhanyagolt a fia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!