Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szerettessem meg a...

Hogyan szerettessem meg a fiammal a tanulást?

Figyelt kérdés
A fiam utál tanulni és folyton egyeseket hoz haza. Megpróbáltuk megértettni vele a tanulás fontosságát,de lesz@rta. Mit tegyek, hogy megszeresse? (15 éves elhanyagolt fiú)

2014. nov. 17. 17:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy iskolát kéne váltani. Nem feltétlenül azért, mert nehéz neki az "elit", hanem nem biztos, hogy jó közegben van.
2014. nov. 17. 19:01
 12/15 anonim ***** válasza:
7-es, nem élek álomvilágban, de te nem tusz olvasni. Azt írtam, hogy én nem azért tanultam, hogy jó munkám legyen, hanem azért mert egy konkrét szakmát akartam tanulni egy konkrét egyetemen? Ebben nemtudom mi az álomvilág? Nem azt mondtam, hogy a diplomával már biztos jön a munka is.
2014. nov. 17. 19:29
 13/15 anonim ***** válasza:

"Egy gyerek nem fogja megérteni,hogy önmagáért tanul."

14 éves vagyok és már most megértettem, tehetséggondozó gimibe járok és ez abszolút az én döntésem volt.

2014. nov. 17. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Ráerőltettétek? És még csodálkozol, hogy nem akarja?

Én is csak azért voltam jó, mert jó agyam volt, és megjegyeztem, a dolgokat, de ha nem lett volna célom, valószínűleg még rosszabb lett volna az érettségim. (igaz, így se lett túl fényes, és nem is egyetemre mentem, de ez részlet kérdés. Fiatal vagyok, még próbálkozhatok.)

Válts iskolát. Olyat, amit ő szeretne. Mi érdekli? Sport? Sportgimi. Számítógép? Informatikai suli Nyelvek? Egy jó két tannyelvű. Vagy keress neki olyan iskolát, ahol szakmát tanulhat.

Amúgy ha a fia körülnéz a mai híres sztárok között valószínűleg nem azt fogja látni, hogy a tanulás fontos, hiszen sok olyan híresség van, aki - noha zseni - nem járta ki az iskolát, egyetemet.

És még valami: Miért elhanyagolt a fia?

2014. nov. 18. 22:11
 15/15 A kérdező kommentje:
Na itt lennék, csak nemvolt net. Azért erőltettük rá, mert régebben én szerettem volna zenezseni lenni, de nem sikerült, és a gyerekem tud zenélni, viszont utál. De engem nem zavar, szeretek vele kicseszni. Na de mindegy is, azért elhanyagolt, mert rossz általánosba járattuk, ahol 8.-ba az volt a feladat az 5-ösért, hogy 2+2. És mi sohase foglalkoztunk vele, nincsenek barátai, folyton számítógépezik.
2014. nov. 19. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!