Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szerettessem meg a...

Hogyan szerettessem meg a fiammal a tanulást?

Figyelt kérdés
A fiam utál tanulni és folyton egyeseket hoz haza. Megpróbáltuk megértettni vele a tanulás fontosságát,de lesz@rta. Mit tegyek, hogy megszeresse? (15 éves elhanyagolt fiú)

2014. nov. 17. 17:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Motiváld valamivel, valami meglepetéssel, vagy tárgyal...tudom, hogy ezt sokan elítélnék de próbáld valamilyen anyagi javakkal is a motiválást, mert amiután látja, hogy javulnak a jegyei jobban érzi magát, magabiztosabbank..tehát az elején, hogy induljon be nála ez, lehetne pénzel is.
2014. nov. 17. 17:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Vannak céljai? mi lesz, ha nagy lesz? mert ha nincs elképzelése, akkor megértem, hogy nem csinál semmit. Nekem se volt kedven tanulni soha, de azért a 4-es átlag mindig megvolt. a tanulást nem lehet megszeretni, de ha egyszer muszáj, és kipróbálja, talán tetszeni fog neki maga a témakör.
2014. nov. 17. 17:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem bukott még meg?
2014. nov. 17. 17:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Motiválás.

Egy gyerek nem fogja megérteni,hogy önmagáért tanul.

Én is utáltam tanulni.Viszont céljaim voltak,amik segítettek,plusz anyumék is beígértek ezt azt amit megkaptam.

Amit anyám mondott,bár rohadtul nem segített,hogy "ha nem tanulsz akkor kukás leszel,mert nem fognak sehova se felvenni " stb dumák :D

Esetleg nem lehet,hogy gondja van a tanulással,szóval nehezebben tanul mint a többiek?

Dolgozok egy pedagógia szakszolgálatnál és ott pl tanulási nehézséggel küzdő gyerekeket visznek be.Sokszor van,hogy a gyerek nem mondja,hogy gond van,csak sorra jönnek az egyesek,nem tanul,le van maradva. Egy szakember a magatartásban,tanulási dolgokban is segíthet!

2014. nov. 17. 18:01
 5/15 anonim ***** válasza:
30%

"Egy gyerek nem fogja megérteni,hogy önmagáért tanul."

A többség nem érti meg. Ők elmennek közmunkásnak és havi ötvenezerből vegetálnak. Már ha szerencséjük van, és felveszik őket.

Van, aki megérti. Belőlük lesznek a sikeres, boldog, jól kereső felnőttek.

Hogy a te fiad melyik csoportba kerül, azt az élet hamar el fogja dönteni, türelem.

2014. nov. 17. 18:07
 6/15 anonim ***** válasza:
Engem az sose motivált, hogy legyen munkám, hanem inkább az, hogy mi lesz az a munka. Egyetemre készültem mindig is, és tudtam, hogy ahhoz kelleni fog egy tűrhető érettségi. Ennek ellenére alig tanultam, de azért odafigyeltem, hoyg a fontosabb tárgyakból meglegyen a 4-5.
2014. nov. 17. 18:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Fú, utolsó, valamilyen álomvilágban élsz? Ez nem fekete-fehér. Nekem mérnöki diplomám van(nem gépész vagy villamos, az igaz), és nem kellek sehova. Az egyik bukdácsoló osztálytársam meg vállalkozást indított, és egyelőre teljesen jól megvan. A r*ohadé*k.
2014. nov. 17. 18:33
 8/15 Firedoom ***** válasza:
Van valamilyen hobbija? Azzal faszan ossze lehet mosni a tantargyakat. Amiket az iskolaban tanul azt kell felhasznalnia valami olyanra amit szeret, igy kenytelen lesz tanulni.
2014. nov. 17. 18:51
 9/15 anonim ***** válasza:

A tanulás módszerét kell először megtanulnia egy gyereknek. Biztos van olyan dolog az életben ami jobban érdekli mint a tantárgyak, pl sport, videójáték, zene. Na most legyél kreatív, és vedd rá, hogy tanuljon meg azzal kapcsolatban valamit. Pl a kedvenc focicsapatának wiki oldalát, de fontos, hogy az igazán érdekelje. Ezután kérdezd is ki.

Rá kell jönnie, hogy ragad meg az infó a fejében, majd át kell ültetni ugyanazt a módszert a kellemetlenebb matek definíciókra, meg költők életrajzára. pfej.

Sima magolással nagyon jól kijárható minden suli.

2014. nov. 17. 18:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy későn írok, de most érek rá. Nem bukott meg mert egy elit iskolába jár. Igaz rá erőltettük. Nincs életcélja a motiválás nem segít. Utálja az életét, öngyilkos hajlamai vannak a tanulástól.
2014. nov. 17. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!