Akik középszliban/gimiben leszarták a bejárást, tanulást, azok munkahelyen hogy állják meg a helyüket?
A főnök gondolom nem szereti a lógósokat, akik letolják, hogy időben beérjenek, meg tiszteletlenül beszéljenek.
Sok fiatal nem jár be suliba, vagy ha igen, akkor is késve, és tiszteletlenül leszarom stílusban beszélnek a tanárral.
Nekik benő a fejük lágya, vagy munkahelyen is folytatják ezt a magatartást?
Ez engem is foglalkoztat...
Szerintem őbelőlük pénzes ember lesz. Az egyetemen is ott állt mellettem egy olyan ember, aki soha sehova nem járt be kb. Valahogy úgyis megoldják, segítenek nekik, bárhova be tudnak állni dolgozni, semmi nem okoz nekik problémát..jó nekik..
Nagyon nehezen. Én olyan vagyok, hogy a kötöttségek teljesen felőrölnek. Persze nem tehetségtelen és pökhendi, mentem is egyre feljebb a ranglétrán a cégnél, amíg bírtam ezt az életvitelt.
Egy ideje vállalkozom; sokkal szabadabb a légkör, bár legalább annyit kell dolgozni, mint korábban. (Tehát nem a naplopás a lényeg ebben a létben, hanem a súlyos, sokszor indokolatlan megkötésektől mentes légkör!) Nagyon úgy néz ki, nekem ez a létforma való inkább, bár ez sem egyszerű, mert hazánkban elég vállalkozóellenséges a gazdasági helyzet.
Egyébként akik leszarják a tanulást, illetve nem járnak be, azok egy része (nem az összes, mert persze sok lumpen elem is van, ők azok, akik tiszteletlenek és szándékosan antiszociálisak) éppen a súlyos kötöttségek elől menekül, amelyek fojtogatják. Nem vagyunk egyformák, nem mindenki ugyanolyan körülmények között tud teljesíteni, de az iskolarendszer ezt nem tolerálja, és sok gyerek ezért nem tolerálja az iskolarendszert.
Nem véletlen, hogy a munkahelyek közül is egyre több választja a rugalmas munkaidőbeosztást, mert így több munkavállalói igényt tud kielégíteni, ez pedig a cég hasznára válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!