Mit éreztek, amikor sikeres, veletek egykorú emberekről hallotok?
Akik saját erejükből értek el kiemelkedő teljesítmény pl. sportban, zenészként, modellként stb.
Motiváló, vagy inkább lehangol a tény, hogy akár te is lehetnél a helyében?
Attól függ, miben érte el a sikereket.
Ha sportban, az tiszteletreméltó, hisz ahhoz nem elég az, hogy "jól nézek ki" vagy "jókor vagyok jó helyen" hanem ahhoz kőkemény kitartás kell.
ZEnészek, modellek, vállalkozók az már egészen más kategória. Ott szokták mondani, hogy hú de tehetséges meg ez meg az. Hány olyan zenészt látni (ha csak megnézzük az elmúlt évek tehetségkutatóit), akik tényleg tehetségesek voltak, mégis mentek a levesbe? Azért, mert a tehetség önmagában nem elég. Az csak egy adottság, olyan, mint hogy nekem zöld szemem van, a szomszéd meg magas. Ahhoz, hogy igazán jó és sikeres legyen, ahhoz az is kell, hogy legyen benne tisztelet a szakmája iránt, tudjon, és akarjon tanulni, legyen kitartása. Ezek azok a tulajdonságok, amik elismerést érdemelnek.
Számomra azok a motiválók, akiken látom, hogy az eredményeikért igenis keményen megdolgoztak. Tiszavirágéletű "sztárocskák" helyében én is lehetnék, de olyan életre meg nem vágyom.
Ideges leszek, hogy miért van az a világban, hogy valaki nagyon szerencsés van aki nem.
Hisz sok olyan sikeres ember van aki helyett akár millió másik is lehetne, hisz min. van olyan jó mint ő, de még is így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!