Az öregeknek mi dolguk van, hogy állandóan tömegközlekedéssel közlekednek?
Már reggel 6-8 órakor is mennek a buszon mikor bőven aludhatnának mivel nyugdíjasok. Aztán ha jövök haza iskolából akkor is tele van velük a busz.
Az utasok 70%-a öreg, ebből csak 5%-nál van szatyor, szóval gondolom nem mindannyian bevásárolni mennek.
Pl én nagyszüleim soha nem mennek tömegközlekedéssel, kutyasétáltatás közben beszélnek a többi öregemberrel, piac/abc is van a közelben, ha mégis mennének hetente 1szer mennek valahova, oda is autóval (és ott csinálnak is valamit, nem csak, hogy összefussanak 1-2 régi ismerősükkel.
Szóval nem tudja valaki miért utazik az a rengeteg öreg? Mert nekem rejtély.
Nagyon vegyes a kép.
Sokat tényleg csak unaloműzésből buszoznak, pl. utaznak félórát, mert az adott helyen olyan jó lángost lehet venni. (Konkrét eset volt.)
De mondjuk nálunk az egész család ügyeit a nyugdíjas szüleim intézik, mert én másik településen dolgozom nap közben.
Meg te a buszon mindig másik nyugdíjasokat látsz. Ha mindegyik csak havonta egyszer elmegy gyógyszert íratni, egyszer meg kiváltani, az is elég nagy tömeg.
"Komolyan ennyien járnak rendszeresen orvoshoz? Mert szerintem ez rengeteg."
Szüleim hetente kétszer. Nem örömmel, hanem mert ez van.. Hetente két piac, mert egyszerre nem tudnak sokat cipelni meg a frissebb jobb.
Egyszer egy délelőttöt kellett töltenem az orthopédián, baromi sokan voltak, az átlag életkor 60+ volt.
"Az utasok 70%-a öreg,"
Nem tudom, én messze nem így látom naponta közlekedve az arányokat.
Állításod szerint 10-ből 7, nemcsak hogy nyugdíjas, hanem 65 évnél idősebb, mert csak azok jogosultak az ingyenes utazásra. Tényleg így látod??
Ez kizárt, hogy igaz legyen, vagy olyan környéken laksz, hogy 5 nyugdíjasházra jut egy "sima" lakóház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!