Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért furcsa manapság hogy...

Miért furcsa manapság hogy tisztességes és udvarias vagyok? Miért néznek rám ufóként emiatt?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, teljesen átlagos. Mindig jó nevelést kaptam, nekem természetes hogy egy nőnek kinyitom az ajtót és előreengedem, ha kocsival vagyok kinyitom neki az ajtót, étteremben kihúzom neki a széket. Tisztességgel beszélek az idősebbekkel és a rangban feljebb állókkal, nem szemétkedek senkivel. Ha ígér valamit azt megtartom bármi is legyen mégha az én érdekeim ellen is van.

Mondok példákat:

- Rendeltem kaját, a futár nem tudott visszaadni, de azzal a feltétellel odaadta hogy vigyem be a pénzt nekik holnap délig különben őt kirúgják (munkahelyem felé útban van a kajálda). Be is vittem, de még a tulaj is meglepődött hogy vannak még tisztességes vevők. Rendesen mutogatott a személyzetnek, kihívta őket.

Pedig szerintem ez természetes volt, megígértem a futárnak! Haverjaim a mai napig ezzel szivatnak, mert én nem vagyok életre való és örülhettem volna a potya kajának. De az én lelkiismeretem nem bírta volna el hogy lehet kirúgták miattam a jófej futár srácot.

- Randiztam egy korombeli normális csajjal. Megbeszéltem vele időpontot, autóval érte mentem, kinyitottam neki az ajtót be és kiszálláskor is. Elvittem egy jobb étterembe, ott is lesegítettem a kabátját, segítettem neki leülni. Ahogy tanítottak, ahogy illik! Utólag derült hogy a hátam mögött kinevetett a barátnőinek, hogy én a múlt századból cseppentem ide. Ő még ilyennel nem találkozott, sőt szerinte az étterembe vivés is olyan mintha meg akartam volna rögtön kérni a kezét (a nyomorult amerikai romantikus filmekben ugye az étterem csak ennek lehet a helyszíne).

Szerintem itt kezdődik egy normális randi, nem ott hogy "Kő kóla bébi, feljössz hozzám?" meg "Találkozzunk az xy buliban hajnali egykor aztán lesz valami". Esetleg el kellet volna vinnem a plázába egy Bigmek menüre? Ahhoz mit szólt volna? Mondom egy abszolút normális felfogású nőről volt szó akivel teljesen jól el lehetett beszélgetni. Lehet hogy ma az a trendi randevú amikor egymást hánytatják a fiatalok, de én ebből nem kérek. Sajnos a korunkbeli többség az ő véleményét osztotta. Érdekes hogy a nővérem 35-höz közelítő havernői el voltak ájulva hogy miért nem örült a csaj, ők igazi nőnek érezték volna magukat egy ilyen randin (nem, nem akarom felszedni őket mert férjük van és különben is)

- Lefoglaltattam egy mozijegyet előre aztán nem tudtunk elmenni. Odatelefonáltam hogy nem tudunk menni, lemondom. Ezen is mindenki röhögött hogy csak csökken az egyenlegem, teljesen felesleges volt felhívni őket. A honlapon ott volt hogy "kérem jelezze" így én hívtam őket. A telefonos csaj is megjegyezte hogy nem nagyon fordult még elő ilyen, általában meguktól törlik előadás előtt az ilyeneket.

Tényleg ennyire fura lennék és ódivatú/túl illedelmes? Ha igen akkor is miért baj ez? Inkább vagyok túlzottan jólnevelt mint egy tapló bunkó. Bár úgy veszem már észre hogy nekik áll a világ, ők sikeresek mindenben. Az említett csaj is összejött utána egy sráccal, 2 hónap múlva meg panaszkodott hogy nem vitte még el sehova, mindent kifizettet vele, csak játszik az xboxán meg a haverjaival lóg. Amikor bezzeg lett volna igazi randija akkor azt meg kinevette! Most meg kéne azért neki ...

Nem vagyok amúgy karótnyelt vagy eröltetett, nem is szokta ezt rám senki mondani. Kedvelnek az emberek, a csajokkal is jól kijövök.

Mit gondoltok?

2014. okt. 16. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért furcs, mert egyre több a közömbös, és bunkó ember, az ember már csodálkozva néz arra, aki udvarias és kedves, és ez nagyon szomorú.
2014. okt. 16. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt nem értem, hogy ezeket miért emeled ki, mert szerintem alap dolgok, igy viselkedik egy átlag, normális ember.

Az összes randimon nyitották nekem az ajtót, lesegítették a kabátott rólam. Maradjunk annyiban, hogy ha egy férfi megnyerő akar lennei, akkor hirtlen nagyon tudja az illemet.

Nem neveznélek ufónak, egy átlagos srác vagy.

2014. okt. 16. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem lennék leszbikus, most elkérném a telefonszámodat.
2014. okt. 16. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ....

Szerintem nem furcsa az udvariasság, a korrektség, de tényleg nem általános, ezért sokan már meglepődnek rajta.

A pizzafutárt szerintem nem rúgták volna ki, hanem a fizetéséből levonták volna. Amúgy a haverjaid is hülyék: nem egy pizza árából gazdagszik meg az ember, az meg egyenesen röhögnivaló sóher, aki egy telefonhívásra (mozi lemondása) sajnálja a pénzt.

Ami a randit illeti: ha első randi volt, akkor eleve túlzásnak tartom az éttermi meghívást. Autóval mentél egyetemistaként: ugye szüleid autójával? Szóval ... lehet, hogy a csajnak szimpatikusabb lett volna kivillamosozni egy sétára a Margitszigeten. Így túl nagystílűnek érezte a körítést. A többiről: Hadd jegyezzem meg, hogy nekem is volt egy ilyen kollégám, aki tüntetően udvarias volt a nőkkel. Egy fiatal nő mondta el később, hogy a hideg rázta attól, hogy őt 22 évesen a 40 éves férfi csókolommal köszöntötte és magázta. Én meg (28 évesen) magától értetődő természetességgel tegeződtem vele. Tudom, ez nem teljesen ugyanaz, de a kocsiajtó kinyitását pl. én is már modorosságnak érzem, a kabát lesegítést is csak hosszú kabátnál szoktam csinálni, mert egy dzsekin mit lehet lesegíteni?

Nem vagyunk egyformák, nyilván majd találsz magadhoz illő párt.

2014. okt. 16. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Ki néz téged emiatt ufonak? Te egyszerűen nem vagy normális :D

Na de a viccet félre téve, szerintem inkább csak egy kicsit korszerűtlennek tűnik ez a viselkedés manapság. De ez a fajta korszerűtlenség az én olvasatomban sokkal inkább pozitív előjelű, mint pejoratív értelmű dolog.

2014. okt. 16. 15:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát igen az udvariasságnak kéne alapnak lennie. De nagyon nem ez a "trend". Bunkózással lassan többre megy az ember, akkor nem akarják eltaposni.

Haverjaim tényleg kicsit gázak néha, de ők teljesen átlagosak. Ilyen mindenki az egyetemen mint ők, sőt még rosszabbak.

Első randi volt, de megelőzte már több beszélgetés is. Apukám igazi sármőr volt mindig, máig odavannak érte az egészen fiatal 20-as nők is. Az ő tanításait követem, hogyan kell tisztelni és igazi nőként viselkedni egy nővel. Szerinte ha különleges az illető és az első találkozások után komolynak is tűnhet a dolog, akkor illik egy szép vacsorára elvinni a hölgyet.

Autóval mentem, de megdolgoztam érte (saját, nem egy nagy szám, 12 éves de évekig gyűjtöttem rá mindenféle munkával! Amúgy most is dolgozom két állásban is az egyetem mellett, azért is tudtam félretenni a vacsorára egy jobb helyen). Lehet hogy jobb lett volna a villamos és egy séta nem tudom. De szerintem ezzel sem volt akkora baj. Inkább a csaj nem tudta kezelni a helyzetet, szerintem még soha nem vitte el senki vacsorázni! Legalábbis úgy tűnt. A kabát lehet hogy túlzás volt valóban :)

Azért én nem szoktam magázni a korombelieket, nem vagyok modoros csak udvarias.

Szerintem sem baj ha korszerűtlen vagyok a viselkedésemmel, legalább nem olvadok bele ebbe a YOLO bulizunk felfogásba ami uralkodik körülöttem.

2014. okt. 16. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Lehet ezzel nyugtatni magad hogy "nem olvadok bele"...de sikeres sem leszel ezzel a viselkedéssel.

Az öreges sztoriról annyit, hogy manapság elég nehéz tisztelni az öregeket, tekintve hogy tömegközlekedésen, utcán, szomszédban irtó tapló módon képesek viselkedni. Sajnos manapság az öregséggel nem jár automatikusan bölcsesség is.

Futáros sztori is olyan, hogy 90%-ban a futárok olyanok, hogy lehúznak, rosszul adnak vissza "véletlenül", vagy ha nem adsz borravalót akkor köszönés nélkül hátat is fordítanak. Bár én komolyan arra tippelek, hogy ezek jegyzik ki ad és ki nem, meg ki mennyire törzsvendég mert én annyi pizzát rendelek hogy már ha nem adok is megköszönik :D

A csajos sztoriról annyit hogy ezért nem viszek nőt első randin drága helyre. Amúgy a mai világban ez a nagy lovagiasság tényleg kicsit mesterkélten hat.

Persze van akiknek jól áll, mint az apukád. Én is ismertem olyan idősebb férfit, aki simán hódított a 20-as csajok között is, és egyszerűen értett a nők nyelvén.

Persze bunkónak sem kell lenni, de a mai világban szükség van némi önzésre, és én központú viselkedésre.

2014. okt. 17. 00:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A futáros meg a mozis sztoriért minden tiszteletem, közel áll hozzám az ilyesmi, nem vagyok egy nagy jótevő típus, de a korrektséget és az emberséget fontosnak tartom.

Randi: Nem nevettelek volna ki szerintem, de én is mesterkéltnek érzem a felesleges köröket. Ha tisztelsz, azt nem azzal mutatod ki, hogy lesegíted a kabátom, kivéve ha nem boldogulok vele valamiért, akkor nyilván mindenkinek jól jön egy segítő kéz. És nem csak két véglet létezik, én se hánytam még első randin senkivel, csak épp a kedves, őszinte, baráti gesztusokat jobban szeretem, mint a nem praktikus, sokszor csak a látszatért megtett udvariassági lépéseket.

2014. okt. 18. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!