Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem képesek az emberek...

Miért nem képesek az emberek utánanézni a dolgoknak, inkább mondják a saját rossz álláspontjukat?

Figyelt kérdés

Sok élethelyzetben, területen volt már tapasztalatom ilyen téren. Leginkább a fogyás-hízás téma az, ami a "legegyszerűbb és legbonyolultabb". Azért mondom ezt, mert az egészről ilyen egyszerű az igazság:

Hízás/tömegnövelés: a legjobb módja, a súlyzósedzés, ami a "hízás" 30%-át teszi ki, a másik 70%-a a konyhában keresendő, és az egész csak annyi, hogy testömeg x 2g fehérje, és testömeg x4-6g(emberfüggő) szénhidrát, és 1g/testömeg zsírt kell bevinni, amit interneten kalóriatáblázatokból ki lehet számolni. Ennyi. Edzeni pedig nem bonyolult.

A fogyás ugyan ez, csak nem 4-6g/tskg szénhidrát, hanem 2g a kezdetekben, majd ezt csökkentjük. A fogyásnak is a leghatékonyabb módja a súlyzós edzés, mellette lehet aerob mozgást végezni a héten akár 5x is, de a súlyzós edzés a leghatékonyabb, ha izmot is szeretnék megtartani.

Ezekhez lehet táplálékkiegészítőket használni, ami nem doppingszer/szteroid, épp ésszel végiggondolva, a boltok polcáról le lehet venni, tehát nem illegális, TÁPLÁLÉKkiegészítő, tehát kaja, nem káros.

Ezeket az információkat 1 nap alatt meg lehet szerezni, csak be kell írni google-be, és kész. Akkor az emberek miért csinálják a káposztadiétát, a koplalást, a 90 napos fogyókúrát vagy mit, nem esznek csak szalámis zsemlét, meg kiröhögik azokat akik csirkerizset visznek magukkal enni bárhová. Könnyebb hajtani a hülyeséget, mint utánajárni a dolgoknak, anyám is ugyan ez, táplálékkiegészítőket szteroidoknak, meg károsnak gondolja, de nyavalyog, hogy túlsúlyos, hiába látja, hogy nálam működik az étrend és edzés kombója, akkor is hajtja az elmegyek futni, nem eszek semmit és majd lefogyok dolgot.

Én változtatni akartam, elmentem konditerembe, 1 nap alatt elolvastam az alapismereteket, azóta "élvezem a gyümölcsét", látom a fejlődést, ami jól esik.

Egyik ismerősöm szerint a tömegnövelő a májra megy, a kreatin a seggemre, fogyni hasról úgy fogok, hogy felülésezek, szálkásodni meg kevés súllyal több ismétléssel.

Miért olyan nehéz utánajárni a dolgoknak? Könnyebb a saját magunk által kreált badarságot hajtogatni? Tényleg alig igényel energiát.. Miért csinálják ezt az emberek?

2014. szept. 28. 14:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

létezik élet magyarországon kívül is, meg a brosciencen kívül is, és máshol már megoszlanak a vélemények arról az állítólagos igazságról.

mivel a magyar testépítők többsége egy lusta, műveletlen és tudománytalan szemléletű, nyelveket enm beszélő ember, ez nem is fog változni az elkövetkező 10 évben sem, mint ahogy manapság is 20 éve lejárt mítoszokban hisznek sokan.

részemről kérdés lezárva

2014. szept. 28. 19:02
 12/14 A kérdező kommentje:

Jézus.

Én nem értem, hogy mit beszélek.. :D

A büdös életbe nem istenítettem a tápkiegeket, tudom, hogy a kaja többet ér ezért táplálékKIEGÉSZÍTŐ, ahogy a nevében is benne van, mint látod. Magam sem használok egyet sem, mert van étrendem, és nem szükséges, mert elegendő tápanyagot viszek be ezek nélkül is..

Nem is mondta senki, hogy kövesd bárkinek az elveit, de én a helyedben nem beszélnék róla úgy, mint hazugságokról, meg sületlenségekről, főleg nem úgy, hogy ki sem próbáltam, nem edzettem legalább fél, de inkább egy évet, normális kajával.

És, ha az emberek 90%-a lepontoz, akkor szerinted mindenki hülye, csak te vagy a jó állásponton?

Meg most, hogy jön ide az, hogy az élsportban a kokszosok segítenek egymásnak és orvosi háttérrel vannak ellátva? Én átlag kondis srácokra gondolok.

Magyarországon kívül is van élet igen, de kétlem, hogy ott az emberek a szénhidráttól meg zsírtól lesznek izmosak, meg a házikoszttól, az alapelv az ott is ugyan az, nem értem, hogy jön ide, és milyen mítosz járt le 20 éve???

Tényleg jobb, ha lezárjuk kettőnk részéről..

2014. szept. 28. 19:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Az élet sokkal bonyolultabb,mint a csirke+rizs+gyúrás = Jó kinézet.

Kár, hogy az ellentábor úgy helyesli a fenti mondatot, hogy még nagyobb hülyeséget állít fel vele szemben. A tipikus egyszerű ember logikája.

2014. szept. 29. 16:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek..
2014. szept. 29. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!