Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék erősebb lelkileg?

Hogyan lehetnék erősebb lelkileg?

Figyelt kérdés

Érzem, hogy sokat fejlődtem és erősebb lettem, rengeteg veszteség után már nem rezzenek meg olyan könnyen.

Viszont sokszor elkap a gyűlölet ha igazságtalanságot látok, de tenni ellene meg nem teszek semmit, nem tudom mi lenne a helyes.

Pl. ma is ez történt: fiatalok ültek le mellém a buszon és elkezdtek beszélgetni a következőről(nem akarok ilyenekre figyelni, de akaratlanul is meghallottam):

Milyen jó részegen vandalizmust elkövetni; volt, hogy kicsit ittasan a szemközti sávban leszorította az autóst; elakart menekülni rendőr elől, de elkapták aztán próbálta kikönyörögni magát, mire a rendőr betessékelte a rendőr autóba. És ezekről nevetve meséltek egymásnak és bólogattak, hogy milyen vicces volt külső szemmel nézni, mert ők is ott voltak. Nagyon erős dühöt éreztem irántuk, elképzeltem, hogy elintézem őket, abban reménykedtem, hogy belém fognak kötni és akkor lesz okom visszavágni, nekik menni ahogy csak tudok.

Persze nem vagyok ilyen ember, bár már keveredtem durvább helyzetekbe ugyancsak igazságtalanság miatt, de le is sokkoltam a helyzetben, a földbe gyökerezett a lábam.

Nem akarok ilyen lenni, nyugodt akarok maradni bármilyen szituációban, de ha ilyen felelőtlenséget látok vagy hallok egyszerűen nem tudok uralkodni magamon. Ismerősöm leszedett bár kötekedőt és vandálkodót a villamosról egyedül, én nem merném megtenni, de a tehetetlenségtől csak nő bennem a düh.

És még ha megtenném amit helyesnek látok, én lennék a hibás, mert ez önítélkezés lenne, én lennék a támadó aki mások testi épségét veszélyeztetné. Én kerülnék börtönbe amiért szembe szállnék a rongálókkal.

Hogyan tudnám legyőzni a dühömet? Hogyan maradjak teljesen nyugodt?

2014. szept. 26. 22:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Xanax. Az segíteni fog.
2014. szept. 26. 23:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem akarok gyógyszerektől függeni, se pszichológusoktól és ha ez trollkodás akart lenni, akkor elég gyenge volt.
2014. szept. 27. 00:00
 3/6 anonim válasza:

Olyan dolgokat kell csinálni, amitől eddig féltél, egy idő elteltével már nem fognak meg zavarni idegileg.

A mai generáció már így születik, én le járnék az edzőterembe, ahogy meg is teszem, a tesztoszteron sokat segít, és ez nem hülyeség, próbáld ki. Legyél tökösebb csak rajtad múlik.

2014. szept. 27. 00:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, talán igazad van, ha több ilyen érne akkor nem lepne meg ennyire és nem váltaná ezt ki belőlem.

De valahogy akkor is olyan furcsa, hogy egyesek ilyen szélsőségesek.

Jártam edzőterembe, bár furcsa volt ahogy mindenki a tükör előtt pózolt és próbálta nehezebbnek feltüntetni az adott súlyokat + ahova jártam a felszerelés elég régi és hiányos volt, de ennek ellenére mindig tele volt és nem lehetett rendesen edzeni.

Gondolkodtam mostanában, hogy járni kellene, mert sokkal jobb volt a hangulatom, de ezúttal valahova máshova megyek.

2014. szept. 27. 00:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Járj biciglizni a parkba,edz,járj normális társaságba.szimpatikusnak tünsz a leírtak alapján
2014. szept. 28. 17:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Az edzést elhatároztam, hogy újra elfogom kezdeni, a társasági élet már problémásabb, de talán az edzés azt is megoldja majd.
2014. szept. 29. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!