Nagyképű lettem?
Sziasztok!
20 leszek, és elkezdtem dolgozni. Havi fizum 104 ezer forint, plussz borítékban néha kapok 10-20 ezret a túlteljesítésért. Na már most, ez elég sok pénz, azt tekintve, hogy a szüleimmel élek, így nincsenek számláim, persze fizum 40%-a nálluk landol hogy segítsem őket.
Vettem egy autót belőle, egy galaxy S5 telót (nagy kijelzős), és mindenki tapad rám, barátkozni szeretnének, a csajok pedig szexelni.
Nem vagyok sem csúnya, sem pedig helyes, inkább átlag.
Mégis úgy érzem, hogy megváltoztam. Mintha az arcom nagyobb lenne, könnyebben utasítok el bárkit, mondok le bármit lelkiismeretfurdalás nélkül.
Valóban nagyobb lett a képem, vagy ez a természetes viselkedés?
Eddig nagyon kedves voltam mindenkivel, segítettem még akkor is, ha nem kaptam viszonzást.
Most azonban azt adom, amit kapok.
Visszahallottam pár embertől, hogy mekkora arcom lett, mióta dolgozok.
Ez valóban így van?...
Attól, hogy elutasítod azokat, akik minden jel szerint a pénzedre hajtanak, nem vagy nagyképű. Mert írod, hogy most mindenki tapad rád. Érdekes, hogy most tapadnak, nem gondolod?
Legyél józan eszű és gondolkodású, ne vágj fel a pénzeddel (ne reklámozd úton-útfélen), ellenben legyen nyitva a szemed és lásd, hogy önmagadért akarnak barátkozni (vagy akármit) az emberek, vagy a nagy hajtás csak a kocsidnak, a telefonodnak meg a pénzednek szól.
Szerintem jól teszed, hogy nem haverkodsz mindenkivel:) Akikkel régebben elvoltál, maradj azokkal. A többi inkább csak érdekből akarna barátkozni veled.
Ès további sok sikert! :D
Milyen munkakörben dolgozol?
Szerintem tanulnod kéne még bár nem az én döntésem, de később jól jöhet egy kis+ végzettség, esetleg diploma.
Igazad van, ha egyedül kellene eltartanom magam, tuti szorulna a hurok.
Eladó vagyok egy boltban, 12 órába.
Idehaza pedig weblapszerkesztésben segítek barátomnak (onnan van a havi 10-20 ezer borítékban, csak nem akartam mondani itt)
Hogy tudtam ezeket megvenni?
Anyáéktól kértem 300 ezer forintot, egy E36 BMW-re, szép festést kapott, miegymás, és lassacskán törlesztem nekik visszafelé.
Telefont pedig nem előfizetésre mint a legtöbb cigány, hanem az elvitte az egész havi fizumat, 3 hetes használt készülék, 100 ezer forint volt :)
Igazából átértékeltem magamban az előbb, hogy aki eddig is a barátom volt, azzal fogom is tartani a kapcsolatot, akik pedig "újak" nem szavazok nekik túl nagy bizalmat.
Akkor megjegyzéseim, attól, hogy valaki előfizetésre vesz telefont még nem lesz cigány. Továbbá ha jól értem van egy minimálbéres állásod melyből befolyt összeget teljesen feléled, és erre vered a nyálad? 100 ezer forint a mai világban rossz fizetés 12 órában pedig nevetséges fizetés. A bolti eladó szakma pedig átmenetileg jó csak, esetleg diákmunkának.
Esetedben arról van szó, hogy vakok között félszemű a császár. 20 éves korában a legtöbb ember még tanul, és a szülei pénzéből él. Ezért a te kereseted hozzájuk képest soknak számít.
A probléma csupán annyi, hogy ez a pénz semmi komolyra nem elég. Ebből lakást venni nem lehet, családot alapítani erre nem lehet. Ez pont arra jó, hogy magadat eltartsd. Arról nem is beszélve, hogy a bolti eladóságra én nem vágnék fel, szerintem aljamunka, kivéve persze ha a saját boltodban vagy eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!