Miért ítélik el azt, aki fiatalon akar "kiégni", vagy meghalni?
Szó sincs öngyilkosságról, inkább az önpusztítóra életmódra gondolok kiégés alatt. Dohányzás, alkohol és koffein fogyasztás.
Normális életem van, van diplomám, dolgozok, de a mának élek. Nem érdekel, mi lesz velem a távoli jövőben, nem is akarom megérni. Nem arra szeretném építeni az életem, hogy majd valamikor "boldog és egészséges" lehessek. Nekem jó így. Ez az én döntésem. Az egyetlen függőségem a dohányzáshoz köthető, nem vagyok alkoholista, egyéb tudatmódosító szerekkel nem élek.
A nézeteim miatt akik nem ismernek, elítélnek. Mi az oka ennek? Miért elvárás öregkorunkra alapozni? Miért "muszáj" várni az öregséget?
Csak hogy tisztázzam, nem máról holnapra élek, nem dobálom a pénzt, meg sem tehetném, és nyílván előre gondolkodok, de maximum 2-3 éves távlatokban.
Az a baj az ilyen emberekkel, hogy semmi nem érdekli őket csak önmaguk, kihasználnak mindent, és mindenkit maguk körül, csak azért, hogy nekik jó legyen. Hiszen egyszer élnek, és amúgy is ki nem sz.rja le a másikat.
Ami pedig a dohányzást illeti megnyugodhatsz aranyom, meg fogod te még fizetni annak az árát. Kórházban dolgozom, ha tudnád hány és hány szégyenkező, megbánó arcot láttam, infarktus, thrombózis, vagy rák esetén, ugyanis a dohányzás nem csak tüdőrákot okoz... szóval hány megbánó arcot láttam amikor be kellett vallaniuk, hogy ők 20 éve, 30 éve dohányoznak.
az is egy fajta öngyilkosság.
szerintem az emberek többsége nem ítéli el ezt, mert eszerint él, kivételes a környezeted.
6: "Szerintem meg az a hülye barom, aki 19 évesen gyereket szül, aztán rinyál, hogy nem tud elmenni szórakozni, és striás lett a hasa."
Még egyszer leírom: a féktelen tivornyázás és a 19 évesen gyerekszülés között még van tengernyi lehetőség, hogy az ember jól érezze magát anélkül, hogy a testét rombolja.
"ha nem csinálnám, akkor is ugyanannyi esélyem lenne meghalni."
Akkor csináld, hajrá.
"7 év füstöléssel a hátam mögött egészségesebb vagyok, mint az emberek nagy része. "
Ezt azért ne hidd. Ennek hosszútávú következményei lesznek. A te életed, te fogsz ezzel együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!