Félig cigány vagyok de nagyon utálom maga miattam hogy fogadjam el magam?
a cigány nem attól cigány mert sötét a bőre hanem attól mert cigány...
ma már a cigányság nem származás hanem életstílus...szóval akkor leszel cigány ha úgy élsz!
Nem tudok érdemben mit javasolni a problémádra, inkább leírom neked a tapasztalataimat hátha ez is segít.
Egy időben csak rossz cigányokkal találkoztam pl. buszmegállóban naponta néztem végig hogyan rövidítik meg az embereket az itt a piros hol a piros játékukkal.
Majd miután a városba költöztem, nem kellett a pályaudvaron dekkolnom, de jött rosszabb.: Gyalog mentem haza a lakótelepre és volt egy nagy ház ,ami fullra volt büdös cigányokkal. Szó szerint büdösekkel, mert ahogy elhaladtam a ház és a nyitott udvar előtt, mindig áporodott szag csapta meg az orromat. Ez nem is zavart volna, de ahányszor arra mentem, a félmeztelen lébecoló kölkök folyton leszólítottak, és alpári módon ajánlatokat tettek.
Ez az egyik véglet.
A másik véglet:
Vállalkozóként, dekoratőrként találkoztam olyan roma nővel, akit legszívesebben megdajkáltam volna. Azért jött be hozzám, mert elmesélte, hogy pár éve meghalt a fia, de a sírkeresztjéről rendszeresen lerugdalják, tönkre teszik a feliratot és csak egy matricát szeretne kérni, amit kiragaszt a fejfára. Készítettem neki egy arany színű matricát és nem is kértem érte pénzt.
De ezen kívül találkoztam rengeteg olyan romával, hogy emberileg szembe lehetne őket állítani bárkivel. pl. nemrég a férjem kollégájának a kisfiával, aki szintén roma. A viselkedéséről példát vehetne bárki.
Azt tanácsolom, legyél büszke és ne hajts fejet, csak azért mert roma vagy. Ha nem vagy olyan, mint amit a legelső példában leírtam, akkor nincs miért szégyellned magad. Márpedig biztos nem vagy olyan.
Én rondán leteremtenélek, ha személyesen ismernélek, és előjönnél nekem ezzel. Próbálok higgadt maradni itt, mégiscsak írás, akárhányszor leállhatok pihenni kicsit. Szóval. Valószínűleg te vagy a legnagyobb rasszista a történetben. Ha piszkálnak a gyökerek a külsőd miatt, tudnod kell, ők csak gyökerek. Eddig terjed náluk az, ami az eszük helyén lakik. Nem akarlak rávenni, hogy tapsolj nekik örömödben, csak értsd meg: hülyére kár haragudni. Elvesztegetett energia.
A cigány vérvonaltól örököltél jót is, rosszat is, a félvérségben mégis a nagyon eltérő génkészletek közti keveredés a legértékesebb. Kisebb szupererő: átlagosan jelentősen életképesebbek (szebbek, okosabbak, erősebbek) a távoli vérvonalak keveredésével születő utódok. Foglalkozz ezzel, keresd magadban ennek a kiaknázását szerintem! Az idő igy is, úgy is eltelik, nem?
Kár haragudnod azokra az utolsó büdös kutyákra is, akiknek köszönhetően a hasonló megjelenésűek közmegítélése is durván elfajult mára. A nem túl jóindulatú, de legalább nem is nagyon okos emberek között legalábbis szinte egyöntetűen. Legtöbbjükre nincs miért haragudni, mert az a stílus az anyanyelvük, még ha egyébként jók az adottságaik, nyílt szívű, kedves kis szeretetcsomagok voltak egy-kétévesen, akkor is belehülyülnek a folyamatos, következetlen, indulatos és harsány közeg állandó kínzásába. És közben nyilván sehonnan nem szereznek tudomást arról, hogy van jobb, sőt. Idővel persze magukra eszmélnek elég sokan, de már nehezen hagyják hátra az addig beváltnak tartott idiótáskodást és még ha "megmagyarodnak" saját erejükből (ami egyébként kisebb dimenzióugrás onnan, ahonnan indulni kénytelenek), akkor is a megtévesztésig, még beszédjükben is egészen ijesztően olyanok, mint azok az értékrend nélküli, utolsó semmirekellők, mert mint mondtam, az a viselkedés az anyanyelvük.
Hozzád se kegyes a sors, de ne feledkezzünk meg arról a bizonyos szupererőről! Néhányan hasonló helyzetben úgy érezték, sokmindenre elegendő lesz az, amit magukban éreznek. Még félvérnek se kellett lenniük sokszor. Nézd meg Cserdiben a Bogdánt! Szerinted kinézte bárki belőle, hogy a szó legnemesebb értelmében beint a konvencióknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!