Miért jó trollkodni itt GYK-n?
Miért élvezik sokan mások helyes és értelmes válaszainak lepontozását? Annyira rühellem az ilyeneket, én egy csomót segítek (főleg a Közoktatás, tanfolyamok témában), de egy csomószor előfordul, hogy lepontozzák az egyébként helyes válaszomat (tegyük fel, ha van benne egy elgépelt betű..). Én meg el szeretném érni, hogy 90% fölötti legyen a válaszaim átlaga (nem mintha ezzel több és jobb lehetnék, csak jól esne), de sosem sikerül a trollok miatt.
Titeket nem idegesít az ilyen? Vajon miért csinálják ezt?
18/F
Mindenki helyesnek és értelmesnek érzi a saját válaszát, különben le sem írná. Na most a valóság az, hogy mindenki tévedhet.
Ekkor jön egy másik válaszoló, aki máshogy tudja, mint az előző válaszoló. És ugye ő is a saját válaszát fogja helyesnek és értelmesnek érezni.
Mindkét válaszolót bosszantani fogja, hogy a másik, aki "helytelen", rosszat válaszol szegény kérdezőnek, és ezzel félrevezeti. Az is bosszantó, hogy ha "jót" válaszol, és jön valaki "nagyokos", és hibásan kijavítja, netán fennhéjázó módon kineveti, vagy sértegeti, stb.
Na itt előjönnek az indulatok, elkezdik egymást támadni, először csak szöveggel, egy idő után viszont már csak a lepontozás marad, mint fegyver, vagy bosszú.
Tartósan csak úgy tudsz jó százalékot elérni, ha figyelembe veszed ezt az emberi tulajdonságot. Hiába van neked igazad, ha ezt a buta emberek nem úgy gondolják. Hiába van igazad, ha olyan stílusban mondod el, hogy ezen megsértődjenek, bosszúból már pontoznak is le. Ezt mind-mind bele kell kalkulálni :)
Ez teljesen igaz, de én sosem támadok, most először. ( http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
(Én vagyok a 3-as.)
Itt teljes mértékben igazam volt, ezt senki sem cáfolhatja meg, mert ez egy nyelvtani szabály, még egy nyelvtankönyvben is megtalálható valószínűleg. Ezt ha valaki másképp tudja, az nem ismeri az angol nyelvet, és nyugodtan bújjon el, ne próbáljon helytelen választ adni.
Igazad is volt ott. Aztán írta valaki, hogy "a been csak to-val használható" (20:19). Erre visszaírt valaki, hogy nem, mert in-nel is használható, ha ott az időhatározó.(12:00) De te meg már ebbe kötöttél bele, pedig ő nem téged javított ki. (Na és illusztrációként: most lettél mérges, mert azt a szót használom, hogy "belekötöttél") :)
Szerintem téged a legelső válaszoló pontozott le a feldühödött állapotában, mikor szembesülnie kellett, hogy "belekötöttek" az ő helyesnek vélt, csodás válaszába.
Nem lettem mérges, amikor olvastam a belekötni igét:DD
Az ötös válaszoló "csak így jó" mondatát magamra is vettem, az already miatt. Mert already-vel is ugyanolyan jó, sőt jobb is.
Mindezek ellenére én senkit sem pontoztam le.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!