Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ahhoz, hogy elfogadjam valakin...

Ahhoz, hogy elfogadjam valakinek a kritikáját, elvárom, hogy okosabb legyen mint én. Ez nagyképűség?

Figyelt kérdés
Engem nem érdekel, hogy vezető e, ha nálam nem okosabb és képzettebb, ne ossza nekem az észt.
2014. aug. 29. 07:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

Igen,ez LEHET nagyképüség.

Attól, hogy neked esetleg doktori címed van jog terén, a fönököd jogosan kritizálhat, ha rosszul hegesztesz.

Ezt a példát azért írtam így, mert sok esetben nem az "okosság" - habár elég nehéz az okosságot definiálni, és NEM egyenlö a magasabb iskolai végzettséggel -, van, amikor a tapasztalat sokkal többet számít!

Melleslet ha a fönököddel ilyen stílusban okoskodsz, akkor ne lepödj meg, ha rövidesen az EXfönököd lesz, te meg munaknélküli.

Ha leírod a KONKRÉT esetet, akkor el lehet dönteni, hoyg kinek van igaza, de így nem.

2014. aug. 29. 08:07
 2/24 anonim ***** válasza:
51%
Ezt egy valóban okos ember nem mondja, mint amit a kérdésedben írtál. Csak egy öntelt,beképzelt, arrogáns, nagyképű ember.
2014. aug. 29. 08:22
 3/24 A kérdező kommentje:
Konkrétan az történt, hogy régóta dolgozom a cégnél. Lehetnék vezető is, de nem fér bele az életembe, mert az vagyok máshol. A cégnek azonban én képzem ki a vezetőket, vagyis akik elvileg majd fölém kerülnek. Ezt régebben komoly oktatás, elbeszélgetés előzte meg, a kiképzési opciot is, amiben vagyok. Ma nem igy megy. Hiába képzem ki, de pofára és tudás nélkül beteszik pozicióba. Pedig én kérdeztem ki, és nem volt egy főnyeremény. Most veri(k) a nyálat, h ő a főnök de ezt ilyen kevélyen, pedig negyed annyit se tud mint én. Megkérdeztem mert ez biztonságpolitikai dolog: mit csinálsz, ha nagy tételben ki akarnak vinni valamit külső munkások? Azt mondja: semmit, segitek nekik kimenni. Ezt vezetőként mondta!! Pedig: felkeresni a munkások felettesét, h egyáltalán engedélyezte e ezt, bediktálni a melosok adatait, azt amit visznek, regisztrálni a márka alapján, a darabszám alapján. Szoval remélem érted mi a gondom
2014. aug. 29. 08:25
 4/24 anonim ***** válasza:
Nem kell elvárni semmit. Mindenki annyit nyújt, amennyi tőle telik. Neki ez a maximum. Az meg, hogy a alá-fölé rendeltségi viszony minek alapján dől el, az többnyire nem a te kompetenciád. Azt nyugodtan megmondhatod neki, hogy ilyen hülyét még nem láttál, de aztán viseld a következményeit,
2014. aug. 29. 08:27
 5/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ez hülyeség. Mert mégis miben okosabb?

Lehet, hogy abban, amiben tanácsot ad, kritikát fogalmaz meg, ő tapasztaltabb, mint te. Viszont az más élet területén meg te vagy jobb valamiben.

Olyan nincs, hogy valaki mindenben okosabb, jobb, ügyesebb. Legalábbis nekem nem szimpatikus az a hozzáállás, ha valaki ezt gondolja magáról.

A képzettség meg sokszor köszönő viszonyban sincs az intelligenciával, a jó szándékkal, stb.

2014. aug. 29. 08:31
 6/24 anonim ***** válasza:

Hát így a konkrét példából sem világos teljesen a helyzet.

Te elvégezted a munkádat. Én úgy gondolom, hogy ez a kiképzéssel véget ér. Ha nem, akkor pedig meg van arra biztosan a csatorna, hogy ezeket a hiányosságokat jelezd a vezetők felé.

Egyébként meg nem értem, ebben mi volt a te kritizálásod.

2014. aug. 29. 08:33
 7/24 anonim ***** válasza:
3 Ezt csak egyet jelent, hogy elindult lejtmenetbe az adott cég. Még ha jelen pillanatban anyagilag nem is látszik, az elindulás lefelé az igen. Idő kérdése, hogy valaki lenyúlja a munkátokat.Idő kérdése.
2014. aug. 29. 08:34
 8/24 anonim ***** válasza:
Az alá-fölé rendeltségi dolgot megválaszolták, én inkább azt furcsállom, milyen a bizonylati rend, ha akár külső, akár belső munkások bizonylat nélkül vinnének hoznának bármit is. Ez valószínűleg nem a Te kompetenciád, de a leltározásnál kiderülő hiányokat/többleteket ki kell vizsgálni, adott esetben számon kell kérni. Ez viszont már érinthet Téged is. Valami ott nem stimmel.
2014. aug. 29. 08:34
 9/24 anonim ***** válasza:
7+ A kevélység sok király bukását okozta már. Olyanokét is, akiknek a hátszelük oly erős volt, hogy senki meg nem mondta volna, hogy valaha eltünnek a szinről-és eltüntek.
2014. aug. 29. 08:37
 10/24 anonim ***** válasza:

Intelligencia hányados mérhető, az okosság nem, van aki ebben jobb, van aki abban. Ha az adott területen a másik tapasztaltabb, de esetleg alacsonyabb végzettségű, akkor is érdemes elfogadni a véleményét.

Ha valóban okosabb vagy, akkor nem háborogsz, hanem az ilyen helyzeteket eltudod intézni ott helyben. Esetleg megkérdezted a kollégát, hogy ugyan már indokolja meg a válaszát?

Az nem lehetséges, hogy tudta a helyes választ, de miután már megkapta a vezetői munkakörét, úgy volt vele, hogy mi a francnak tesztelgeted? Mert itt lehet, hogy nem feltétlen arról van szó, hogy ki az okosabb, hanem egyszerűen a kekeckedés folyik.

2014. aug. 29. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!