Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rossz ember lennék?

Rossz ember lennék?

Figyelt kérdés
Sajnos,vagy nem sajnos nincs munkám és a pénzt amiből fenntartom magam az emberektől veszem el.Nem vagyok betörő és nem vagyok piti kis tolvaj sem.Az internet segítségével szedek ki pénz az emberekből(5 ezer forint/fő).Szándékosan nem veszek el többet,mivel nem szeretnék senkit sem súlyosan károsítani,csak épp annyit veszek el ami a megélhetőségemhez szükséges.Próbáltam már munkát keresni,de nem vagyok képes dolgozni havi 100 ezer ért,amikor így havonta 400-600 at is összehozok,napi 1-2 órás munkával.Eleinte lelkiismeret furdalásom volt,de egy idő után az ember immunis lesz erre.A környezetem nem tudja miből élek.Az ismerőseimmel próbálok mindig megértő lenni és mindig segíteni ott ahol csak tudok.Az élet más területein próbálok mindig tisztességesen cselekedni.Pár éve már egy nagyobb szabású projekten gondolkodom amivel annyi pénzt kaszálhatnék,hogy végleg kiszálljak.(példa:M.O-n él 9 millió ember.Amennyiben minden embertől tudnék szerezni 10 forintot az máris 90 millió nekem,de az emberek egyenként meg sem érzik ezt a pénzt).Nem vagyok büszke a bevételszerzésemre,de nem tudom az életem fenntartani havi 100 ezerből.(autó,lakás stb.).Legbelül minden ember luxuséletre vágyik,ha megvan hozzá a tehetségem és a tudásom akkor miért ne használjam ki?Hasonló helyzetben mit tennétek? (Nem kell a képmutatás,válaszoljatok őszintén)
2014. aug. 19. 16:08
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Legálisan nem kereshetek annyit,mivel 12. ben otthagytam a sulit az érettségi előtt,csak mert rájöttem,hogy nem igen fogok pénzt látni ebből.Az egész társadalmunk a továbbtanulásra épül,de nem látjátok,hogy mit is tesznek az oktatási intézmények.Módszeresen kimossák az emberek agyát és bólogató rabszolgát csinálnak belőlük.Igazság szerint én ennek csak örülök,mert egy megkönnyítik a dolgom.Nagyon könnyen megtudom vezetni az embereket.Sajnos,vagy nem sajnos,de ez a visszafejlődés külföldön sokkal látványosabb.
2014. aug. 19. 21:09
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes dolgokról beszélsz elég hülyeségnek tűnik már bocs.
2014. aug. 19. 21:50
 33/48 anonim ***** válasza:
100%

Mi a fene célod volt egyáltalán ezzel a kérdéssel? Önreklám? Lelkiismeret megnyugtatása? Vagy büszke vagy arra, hogy milyen bűnöző, elítélendő életet élsz? Inkább maradnál magadnak csendben... Fikarcnyit sem leszel jobb ember attól, amiket leírtál.

Tanulni nem akaródzik, mert a tökéletes eszed tiltakozik ellene. (Valószínűleg szimplán képtelen voltál még arra is, hogy letegyél egy érettségit...) Dolgozni sem, mert hát nehogy már lesüllyedj a többiek szintjére! De a milliók meg kellenének...

Ha tele vagy pénzzel, "munkád" is van, jól is érzed magad a bőrödben (nyilván így van, különben nem csinálnád), akkor minek írtad ki a kérdést? Hogy most itt vigasztalgassunk, hogy milyen remek ember vagy?

Nem vagy az. Vannak szavak arra, ami te vagy, de ez nem ér annyit, hogy a válaszom fennakadjon a trágárságszűrőn:D

2014. aug. 19. 21:52
 34/48 A kérdező kommentje:
A milliók kellenek és meg is szerzem őket.A suliban 8-9 ben azzal foglalkoztam,hogy bulikon egy bizonyos gyenge gyógyszert(nem volt semmi mellékhatása) árultam úgy mint dizájner drog és a sok marha elhitte.Tudtam,hogy annyira részegek,nekik már úgy is mindegy mit vesznek be.Bemesélték maguknak,hogy drog és elvoltak vele,mert,hogy mennyire menők(placebo).Mindenki máshoz ért,én személy szerint a csaláshoz.Nem az iskolában tanultam,hanem mindig is megvolt hozzá az eszem és a kreativitásom.
2014. aug. 19. 21:59
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzunk valamit. Dehogy alszol jól, dehogy teszel az emberekre. Idejöttél és feltetted a kérdésed, és foggal-körömmel véded a miértjeidet, a hülyének is világos, hogy azért velünk vitázol, mert saját magaddal nem jutsz dűlőre. Az a kis szikrányi lelkiismereted, ami még maradt és irgalmatlanul igyekszel elnyomni, az hajtott ide, és azt hiszed, ha minket megpróbálsz meggyőzni, majd azt a kis darab lelkiismeretet is sikerül. És akkor, ha már kifulladt a vita, büszkén csinálod tovább a baromságaid, mintha tisztázva lettél volna csak azért, mert a gyakorikerdesek pont hu-n jól kiosztottad azokat, akik a lelkiismereteddel vannak.

Elmondom neked előre, hogy kis idő eltelik és ugyanolyan ganénak fogod érezni magad, mint most, kiírhatod ezt ide akárhányszor és eljátszhatod ezt akárhányszor, akkor is ez lesz. Hiába győzködöd magad, hogy jól van ez így. Ha valóban így lenne, soha eszedbe sem jutott volna megkérdezni, milyen ember vagy, soha, de soha. Az olyan fajtáknak nincsenek kétségeik.

2014. aug. 19. 22:18
 36/48 anonim ***** válasza:
Te azt hiszed most így szabad vagy, mert nem kell 8, vagy 12 órában keccsölnöd, van pénzed és azt csinálsz, amit akarsz. De te függsz az anyagi javaidtól és szolgája vagy a bűnnek, amivel megszerzed azt. Van valaki, aki sokkal nagyobb mestere a hazugságnak, a rászedésnek, és a csalásnak, mint te. A hazugságok atyja. Te a szolgájává teszed magad, ha megátalkodsz a bűneidben, ha a hazugságaiddal rászedsz másokat. Az a legrosszabb hogy te közben azt hiszed hogy te mekkora spíler vagy és hogy milyen jó neked. Ez a tragédia ebben. Csak azt tudom mondani most is, hogy az nevet, aki utoljára nevet. S ez nem cinizmus akar lenni. Csak egy könnyű, egyszerű, -úgy gondolom tárgyilagos- ténymegállapítás. Ebben semmi csalás nincs. Azért ez nem árt ha néha lebeg a szemed előtt, miközben jót röhögsz a rászedetteken. Azt pedig nem tudhatod soha, hogy meddig tart még a film... Mit gondolsz, mennyiért tudsz egyetlen egy plusz napot is akár vásárolni magadnak? Mert a szemfedélnek már pedig nincsen zsebe.
2014. aug. 19. 22:27
 37/48 anonim ***** válasza:
Ha olvassa egy rendőr majd jól lenyomoz aztán lecsuk amiért embereket versz át.
2014. aug. 20. 14:12
 38/48 A kérdező kommentje:
Gy.K-t csak rendőrök olvassák és mindenkinek utána járnak.:)
2014. aug. 20. 14:46
 39/48 anonim ***** válasza:
Te, ez nem a "Kapj el, ha tudsz" forgatókönyve?
2014. aug. 20. 16:28
 40/48 A kérdező kommentje:
Az egy film?
2014. aug. 20. 16:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!