Kedvelitek a mindig optimista, okoskodó, örökvidám embereket?
Nem.
1) Nem szeretem a hurráoptimizmust. Legalább annyira torz hozzáállás, mintha mindenben csak a rosszat látnád. A pozitív felfogás tényleg nagyon fontos, de ettől még szükségünk van arra is, hogy észrevegyük a rosszat, átéljük a fájdalmat és a csalódást. Tudod, jin és jang, fény és sötét, meg miegyebek.
2) Az okoskodás irritáló. Jó dolog, ha okos vagy és művelt, és nem baj, ha ezt meg is mutatod, de most ne mondd már, hogy nem idegesítő, ha valaki mindig mindent jobban tud és a szubjektív(!) véleményét is úgy próbálja beállítani, mint egy tudományos tényt.
3) Az önbizalom is nagyon fontos, hiszen ez (is) visz előre az úton, de azért ne szálljunk már el magunktól. Emberek vagyunk, tökéletlenek, néha hibázunk, ami nem baj, csak vállaljuk fel!
Összességében egy ilyen személy számomra nagyon groteszk, mintha az egész viselkedése egy rózsaszín maszk lenne, vagy nem is tudom. Mindenesetre cseppet sem emberi a jelenség.
Egy bizonyos idő után, már a túlzottan vidám emberek is zavarnak. Ha ehhez még okoskodik is akkor egyenesen elkerülném. (bár szerencsére még nem találkoztam olyannal akiben egyszerre lett volna meg ez a kettő)
Nem vágyom olyanok társaságára akik még azt is jobban tudják, ami a szakterületed és akik mindent fikáznak.
Nekem a legjobb társaság.
Nehezen viselem az energia vámpírokat.
A túlzott okoskodás önmagában fárasztó,de ha lehet tőle tanulni,tanácsot kérni is ,akkor hadd fárasszon😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!