Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kedvelitek a mindig optimista,...

Kedvelitek a mindig optimista, okoskodó, örökvidám embereket?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok, akik indokolatlan körülmények között is optimizmussal áll ak a dolgok elé, semmiben nem látnak rosszat, mindent jobban tudnak, nagyon biztosak a dolgukban stb....
2014. aug. 14. 19:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem rosszul érzékeled az "okoskodó" kifejezést, ez kimondottan negatív jelző :)
2014. aug. 14. 19:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen, az én párom azt hiszem pont ilyen és szeretem benne az optimizmust, azt hogy mindenen tud nevetni. Az okoskodás néha fárasztó, de egyben büszke is vagyok rá, hogy annyi mindent tud és minden témához hozzá tud szólni. Bár néha imádom ha csendben van. :)
2014. aug. 14. 20:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem.

1) Nem szeretem a hurráoptimizmust. Legalább annyira torz hozzáállás, mintha mindenben csak a rosszat látnád. A pozitív felfogás tényleg nagyon fontos, de ettől még szükségünk van arra is, hogy észrevegyük a rosszat, átéljük a fájdalmat és a csalódást. Tudod, jin és jang, fény és sötét, meg miegyebek.

2) Az okoskodás irritáló. Jó dolog, ha okos vagy és művelt, és nem baj, ha ezt meg is mutatod, de most ne mondd már, hogy nem idegesítő, ha valaki mindig mindent jobban tud és a szubjektív(!) véleményét is úgy próbálja beállítani, mint egy tudományos tényt.

3) Az önbizalom is nagyon fontos, hiszen ez (is) visz előre az úton, de azért ne szálljunk már el magunktól. Emberek vagyunk, tökéletlenek, néha hibázunk, ami nem baj, csak vállaljuk fel!

Összességében egy ilyen személy számomra nagyon groteszk, mintha az egész viselkedése egy rózsaszín maszk lenne, vagy nem is tudom. Mindenesetre cseppet sem emberi a jelenség.

2014. aug. 14. 20:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, mert jót röhögök rajtuk mikor pofára esnek!
2014. aug. 14. 20:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos idő után, már a túlzottan vidám emberek is zavarnak. Ha ehhez még okoskodik is akkor egyenesen elkerülném. (bár szerencsére még nem találkoztam olyannal akiben egyszerre lett volna meg ez a kettő)

Nem vágyom olyanok társaságára akik még azt is jobban tudják, ami a szakterületed és akik mindent fikáznak.

2014. aug. 14. 20:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Az ilyen állandó jókedvű, nevető emberkék a legboldogtalanabbak belül. Ezért nem kedvelem őket. Nem merik felvállalni magukat.
2014. aug. 14. 20:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Párszor tanúja voltam, amikor az ilyen örökvidám, kpmindig mosolygó emberke már közel érezte magát hozzám és levetette előttem az álarcát.. a legbetegebb, legrosszindulatúbb emberek ezek, akik kifelé minden kórülmények között magukra erőltetik a műmosolyt, belül pedig tiszta métely a lelkük.
2014. aug. 14. 21:41
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem a legjobb társaság.

Nehezen viselem az energia vámpírokat.

A túlzott okoskodás önmagában fárasztó,de ha lehet tőle tanulni,tanácsot kérni is ,akkor hadd fárasszon😊

2014. aug. 14. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!