Kedvelitek-e (nem vagyok rasszista, csak felmérést végzek - mert házi feladat)?
Van egy fiú osztálytársam, ő lett félévkor a második legjobb tanuló harminckét főből. Egy négyessel, a többi ötös. Nagyon bírom ezt a srácot.
Viszont papámék utcájában lakik rengeteg roma, na őket nem kedvelem. Hiába laknak az utca másik szegletében, ha "Máriskát, Márijót vagy Eszmeráldát" keresik, akkor az a tipikus rikácsolós hangjuk elhallatszik naaagyon messzire.
Szóval erre a kérdésre szerintem nem lehet szimplán igennel vagy nemmel válaszolni. (Persze nyilván lesz, aki tud.)
Nemtúlzottan...
Mért?? Mert nagy százalékuk agresszív és rasszista.
Soha nem származás alapján döntöm el, hogy kedvelek-e valakit.
Szóval ilyen értelemben csak annyit tudok válaszolni neked, hogy aki normális, dolgos, szorgos... azt igen, azt kedvelem.
Aki lop, csal, hazudik... azt nem.
És ez származástól függetlenül mindenkire igaz!
Nem utálok senkit ! De a legjobban a saját népemet,fajtámat szeretem (nem vagyok Cigány de Magyar sem)
Szerintem ezzel mindenki így van, csak lehet,hogy még saját magának sem ismeri be.
A Sváb a Svábok felé hajlik, a Szlovák a Szlovák felé, Cigány a Cigány felé, Zsidó a Zsidó felé, Horvát a Horvát felé, stb. Talán egy a Magyarországi Magyar akiről nem tudom,hogy igazából merre hajlik,igaz talán nincs is már tiszta Magyar Magyarországon a sok nemzeti keveredés miatt. A kérdésedre a fentiek alapján a válaszom,hogy nem a Cigány népet kedvelem. (a Cigány is a Cigányt kedveli a legjobban)
Nekem egyik barátnőm roma,de ő nagyon jó fej, apja részéről zenészek,ők is kulturáltak, normálisak.Mindennel kínálnak ha megyek hozzájuk, kevés vendégvárásról mondhatom el,hogy elhalmoznak minden jóval.
Barátnőmnek vannak haverjai,rokonai velük is jóban vagyok,ők is a kulturált,normális részhez tartoznak! Elítélik a lopást és miegymást.
Ahogy egyre jobban ismerem őket,rájöttem,hogy náluk mennyire hátrány például munkában a származásuk még ha tisztességesek is,mert sajnos egy kalap alá veszik az összes roma származásút.Sokkal nehezebb boldogulniuk mint nekünk.
Eléggé befogadtak a családba így megtisztelve érzem magam,mert elmondásuk szerint,nem bíznak meg bennünk, magyarokban.De látják,hogy én tisztességes lány vagyok :)
Érdekes a kultúrájuk is ezt is egyre jobban ismerem meg,bár elmondásuk szerint ők nem élnek úgy mint akik törzsgyökeresek.
Amúgy én sose ítéltem el senkit sem a származása,identitása meg a külsője miatt.
Nekem fontos az,hogy velem hogy viselkedik és hogy milyen jellem az illető.
Kérdésedre felelve meg nem lehet egyértelmű választ adni,mert én sem azt mondom,hogy az egész nép csoportot kedvelem,mivel csak azokat tudom kedvelni akiket ismerek!
Épp úgy,mint magyaroknál vagy tök mind1 milyen származású emberről van szó.
A hazudós,felszínes,kihasználós embereket nem kedvelem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!