Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen ember az, aki soha nem...

Milyen ember az, aki soha nem felejti el és nem is bocsátja meg az őt ért sérelmeket?

Figyelt kérdés
2014. aug. 13. 12:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%
#19, szerintem sem meglepő, és teljesen meg tudom érteni és együttérzek vele. Csak ettől még nincs igaza a megbocsátani nem tudásban (amennyiben ez tudatos is), illetve meg nem bocsájtásban.
2014. aug. 13. 17:23
 22/27 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ennek az egész -megbocsájtani/nem megbocsájtani- dolognak az a kulcsa, amit szerintem érdemes megérteni, s amihez úgy hiszem érdemes az embernek a saját hozzáállását e dolgok kapcsá igazítani, hogy az ember a saját elkövetett, illetve elmulasztott tetteiért felelős, így a meg nem bocsájtásért is pl. Az általad elszenvedett sérelmekért, és azokért a tettekért, amiknek a sérelmeid köbetkezményei lettek, azokért pedig más felelős. De neked nem dolgod az ítélet és a bosszú (s a meg nem bocsájtás az is mendettő egyszerre kvázi). Mert annak is eljön a maga ideje. Viszont hatalmadban áll jobbnak lenni annál, akitől a sérelmet elszenvedted. Ingyen irgalmazhatsz, megbocsájthatsz neki. S főleg annak, akiről azt gondolod hogy meg sem érdemelné. Ez az a hatalom, ami a te kezedben emberként is ott van. S így méltó leszel te is a bocsánatra. Mert nincs bűntelen ember. Ezt jo ha nem felejti el senki, aki ítélkezik, s nem akar megbocsájtani.
2014. aug. 13. 17:45
 23/27 anonim ***** válasza:

De most azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy ha valaki mondjuk átvert több százezer forinttal, akkor ha találkozom vele, majd kedvesen üdvözlöm és jó pofát vágok hozzá, mintha mise történt volna, és el is van neki felejtve?

Sőt, megbízom benne, és megint adok neki több százezret. Aha, persze. Jó az ha nem felejt az ember...

Vagy ha megcsalt a feleségem. Áhh nem probléma, megbocsájtok, és ugyanúgy megbízom benne, tiszta lappal indul. Baromság...

2014. aug. 13. 20:03
 24/27 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz? Aki a legapróbb sérelmekért is örök haragot fogad? Vagy valakivel történt egy nagyobb sérelem, amit nem tud megbocsátani?

Nem könnyű a megbocsátás, főleg nem nagyobb bántások, fájdalom okozása esetén. Szerintem hagyni kell, idővel aki fejlődőképes, kicsit mindig közelebb kerül a megbocsátáshoz. Lehet, hogy egyszer el is éri, de ez sok mindentől függ. A fájdalom tompulhat, meg történhetnek olyan események a sértettel, amelyek új megvilágításba helyezik a régi eseményeket.

Aki minden kisebb-nagyobb sérelemért örök haragot tart, arra csak azt tudom mondani, hogy szűk látókörű, éretlen ember. És ezzel a viselkedésével magának árt a legtöbbet.

2014. aug. 14. 16:13
 25/27 anonim ***** válasza:

Okos, bosszúálló, motivált, tanulékony, kifejező.

Többet nem is sorolnék.

2014. aug. 14. 22:37
 26/27 anonim ***** válasza:

Hm úgy látom a nőknek a férfi csak egy eszköz a saját boldogságukhoz. Ha a pasi nem akar gyereket, lecserélik, ha a pasi nem akar házasodni, lecserélik. Éljen a szerelem!

:D

2014. aug. 14. 22:50
 27/27 anonim ***** válasza:
jaj, ezt nem ehhez a kérdéshez akartam, bocs!:D
2014. aug. 14. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!