Milyen ember az, aki soha nem felejti el és nem is bocsátja meg az őt ért sérelmeket?
Üzenném annak, aki lepontozott, (3. kommentelő vagyok), hogy biztosan fáj az igazság, amit írtam!!!
Ha valaki a múlt sérelmeit képtelen elengedni, és még mindig foglalkozik vele, gondolkodik rajta, tehát Ragaszkodik hozzá, akkor azzal csak saját magának árt. Gondolod, hogy az a másik személy, aki esetleg megbántott téged, foglalkozik veled, vagy ő is ugyanúgy agyal ezen a sérelmen, mint te? Kétlem. A múltat el kell felejteni, ha megbántottak lépj túl rajta, ha megtudod beszélni az adott személlyel, akkor tedd azt! Ha sokáig magadban tartod ezeket a rossz érzelmeket, emészted magad, akkor csak magadnak ártasz vele. Ezzel foglalkozol, ahelyett, hogy más, szép dolgokon járna az eszed.
Egyébként meg elég buta és gyenge az az illető, aki képtelen elfelejteni, az őt ért bántalmakat. Kérdem én, majd az öreg korodban is azon fogsz gondolkodni és agyalni, hogy pl xy megbántott a 20-as,30-as éveidben??
attól függ. Ha ez abban nyilvánul meg, hogy állandóan ezen rágja magát (még évekkel később is), szóba hozza, ideges lesz tőle, akkor valóban egy kissé idegbajos, gyenge jellem.
Én is van amit nem fogok megbocsájtani, elfelejteni, de ezt nem úgy teszem, hogy agyalok rajta. Egyszerűen nem foglalkozom ezekkel a személyekkel, és tudom hogy sose barátkoznék velük. Ez szerencsére nekik sincs szándékukban. Ha valaki máig közelálló személy bántott meg valamivel, azon se rágódok sokáig, látszólag el is felejtem az egészet. Sőt valóban csak annyi marad meg a sérelemből hogy kicsit óvatosabb leszek vele, tudom mit nem lehet rábízni, vagy felkészülök -a szerintem tudattalan- bántóbb megjegyzéseire. Meg azokat könnyebben is reagálom le mint eleinte. De egyik esetben sem szorongok, vagy haragszom, egyszerűen csak megjegyeztem, és kész.
3,7
Ki mondta, hogy agyal rajta, meg e körül forognak a gondolatai? Egyszerűen nem felejti el.
Én is, pl. ha durván megbánt valaki, egy idő után nem foglakozom vele, nem ez jár naponta az agyamban, de ha találkozom az illetővel, nyilván eszembe jut. A megbocsájtás meg a dolog súlyától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!