De ha találkozol azzal az adott illetővel, akkor is eszedbe jutnak a dolgok, esetleg egy kis szomorúság vagy valami el is fog, ahelyett, hogy már rég elengedted volna a dolgokat, és megbocsátottál volna az illetőnek. Miért megy ennyire nehezen a megbocsátás??
Mindenkit ér kisebb-nagyobb sérelem, de azzal csak önmagukon segítünk, ha Teljesen elfelejtjük ezeket a rossz dolgokat. Megtörténtek és kész. A múlton már nem tudunk változtatni, el kell fogadni, elengedni ezeket.
2014. aug. 13. 14:15
12/27 anonim válasza:
Mondom, hogy az a dolog súlyától függ. Ha pl. általános iskolában nem adott volna csokit, nyilván megbocsájtom, de ha mondjuk átver valaki több millió forinttal, vagy a "barátom" megcsal a feleségemmel, azt biztos nem.
2014. aug. 13. 14:34
13/27 anonim válasza:
Ismerek ilyen férfit! Senkije nincsen,nem lehet vele kijönni...véleményem szerint egy makacs,önfejû az illetõ,ami nem képes normàlis tàrsasàgi életre!
2014. aug. 13. 15:48
14/27 anonim válasza:
Aki soha nem bocsát meg az tudatlan és szánalomra méltó a tudatlansága miatt. Mert nem tudja, hogy önmaga is bűnös és irgalomra szorul, s hogy önmaga mások ellen elkövetett bűnei -amelyeket talán észre sem vett hogy elkövette, mert nem neki fájt- ugyanolyan súlyúak lehetnek más szemszögből nézve, mint azok a vélt, vagy valós sérelmek, amiket ellene elkövettek, illetve rajta estek, és amiket nem tud/nem akar megbocsátani, elengedni. És Ahhoz, hogy bocsánatot nyerj, jó ha tudsz megbocsátani.
2014. aug. 13. 15:57
15/27 anonim válasza:
Én megbocsájtottam és eléggé ráfaragtam. Apám nem törődött velem szinte nem is ismertem, aztán mikor nyugdíjba ment felkeresett és én örömmel mentem, mert megbocsájtottam neki. Aztán kiderült, hogy csak azért keresett meg, hogy ápoljam a feleségét, aki beteg lett. Most még ezt is meg kellene bocsájtanom szerintetek?
2014. aug. 13. 16:22
16/27 anonim válasza:
Utolsó, apád a beteg feleségének segítséget keresett... Ha így nézed, és megpróbálsz esetleg elvonatkoztatni az egód diktálta önérzetességedtől, akkor ez talán egy megbocsájtható, illetve eléggé el nem ítélhető dolog, vagy nem...? És segítettél neki?
2014. aug. 13. 16:33
17/27 anonim válasza:
Igen, megpróbáltunk mindent megtenni, erőmön felül is, de kevés volt nekik, folyamatosan követelőztek, olyan dolgokat vártak volna el tőlünk, ami meghaladta a képességeinket. És ez a néni össze-vissza sérteget minket, én próbálok megbocsájtani, mert arra gondoltam, a gyógyszerek miatt ilyen agresszív, de mivel apám sem tesz semmit, képtelen vagyok. Belül pedig még mindig azt érzem, hogy nem szabadna rá haragudnom, mert nem tehet róla, hogy ilyen.
2014. aug. 13. 16:37
18/27 anonim válasza:
Mért mit szeretnél hallani azt h "kösz nagyon élveztem amikor a körbe vettetek a falhoz szorítottatok és kés nyomtatok a torkomhoz meg még jól agyon is lettem verve anno " Többször is.
Mindezt azért mert nem voltam szimpatikus az aktuális helyi menő bandának anno általános és közép suliba.
"szuper volt" még vagy 500 X tuti visszamennék közéjük.
Erre gondoltál ?
2014. aug. 13. 16:39
19/27 anonim válasza:
Egyébként ismerek olyan már idős ember akinek a húgát leszámítva az egész családját kiirtották származási alapon.
Valahogy nem tudott megbocsátani, szerintem nem meglepő.
2014. aug. 13. 16:57
20/27 anonim válasza:
Amikor megláttam a kérdést, egyből ez jutott eszembe:
Na, melyik nő csalta már meg megint a pasiját? (és most neki áll feljebb hogy nem bocsájt meg)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!