Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezt a kérdést minden korosztál...

Ezt a kérdést minden korosztálynak szánom, elgondolkodtató egy kicsit szerintem, ti hogy álltok hozzá az ilyenhez?

Figyelt kérdés

Tehát a kérdés az lenne, hogy ha egy családban születik 3 gyerek, tegyük fel 3 fiú, 1-2 év közti korkülönbséggel egymás közt, majd később olyan 10-15 év múlva születik még egy 4. fiú is.

Ugye a 3 nagyobb gyereket iskoláztatni kell meg minden, ami nem kis pénz ma már.

Közben a kicsit "kirekesztik", a 3 nagyobb nem nagyon foglalkozik vele, csak hagyják had csinálja a dolgát.

Ugye ilyenkor jön elő az a helyzet, hogy a kisfiú egyedül képtelen lefoglalni magát, egyedül játszik magában, nem nagyon játszik vele senki esetleg a szülők, a nagyobak nem mert tanulnak vagy valami más elfoglaltságuk van.

Viszonylag elszigeletődve magától jön rá bizonyos dolgokra, hogy mi hogy van, és mi miért úgy van, majd ahogyan fejlődik, egyre többet tud már és kisérletezik, próbálgat új dolgokat.

Mit gondoltok, felnőtt korára mi lehet majd vele, ha már fiatalon viszonylag ki van rekesztve a nagyobak által?

2014. aug. 5. 12:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

7# vagyok :)

10#-

Én nem vagyok egyke, és csak egy bátyám van, mégis tudom, hogy mit érzel. Mint ahogy annak a helyzetébe is bele tudom gondolni magamat, aki egyke, vagy aki mellett ott vban még egy seregnyi testvér. Remélem, hogy nem lesz óriási gondod a jövőben, és mindent könnyen meg tudsz majd oldani az ilyen "hátrány" mellett is. Én csak az igaz eszme mellett állok :)

2014. aug. 5. 18:58
 12/19 anonim ***** válasza:

(10-es vagyok)

Köszönöm, és tényleg jól belelátsz a dolgokba! :D

2014. aug. 5. 22:12
 13/19 A kérdező kommentje:
7-es nek van igaza, az lenne az üzennivalója ennek a bejegyzésnek amit ő írt le, hogy a kisebb alig kap szinte szülői figyelmet vagy törődést, mert a szülők a 3 nagyobb iskoláztatásával van elfoglalva illetve az adókkal és, hogy eltudják tartani egyáltalán őket, ami viszont nem kis feladat.
2014. aug. 6. 00:20
 14/19 Horus magnus est ***** válasza:

7-es válaszoló, csak nem te vagy a legkisebb tesó a családban?

Ugyan, bírom ezeket a rinyáló kistesókat.. Talán nálatok ez volt. De nekem 4 öcsém van, a legfiatalabb 12 évvel kisebb, és évekig én vittem őket haza suliból, nekem kellet velük játszani, én vittem őket játszira, én segítettem nekik gyakran a háziba, én töltögettem nekik le a játékokat, és most mivel dolgozom, én veszek neki/k kis ajándékokat.

De nem bánom. Viszont nekem nem volt bátyám aki segített volna, Szüleim elfoglaltak voltak, mint mindig.

2014. aug. 6. 00:25
 15/19 A kérdező kommentje:

Nálunk pl úgy van a családban, hogy a legidősebb tesóm 16 volt mikor én születtem, a 3. meg 12.

Most 21 vok a legidősebb 37, a 2. 36, a 3. meg 33.

Már elköltöztek mindannyian itthonról, nekem is benőtt már a fejem lágya ennyi idősen, csak ugye kihatott a személyiségemre a fiatalkor meg az abból a helyzetből adódó problémák.

2014. aug. 6. 00:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Az a baj az ilyen nagy korkülönbséggel, hogy az már nem a "klasszikus" testvéri kapcsolat.

2 évvel fiatalabb a húgom, együtt mentünk át mindenen. Együtt rajongtunk a Backstreet Boys-ért, együtt gyűjtöttünk matricát, kavicsokat, mikor a barátnőimmel rájöttünk, mi a menstruáció, rögtön elmondtam a húgomnak, és együtt voltunk lesokkolva. Ugyanazok a dolgok voltak fontosak nekünk.

Tök más, ha leülsz 16 évesen a 6 éves tesóddal játszani, nem a versengés, a játék hajt, hanem hogy lefoglald. (Nyilván nem akarsz legyőzni egy 6 évest.) De mikor a tesómmal Gazdálkodj okosan-oztunk, és kihúztam a szobabútort, én voltam a világ ura.

2014. aug. 6. 01:46
 17/19 anonim ***** válasza:

7# vagyok

14#-

Igen, én vagyok a legkisebb, bár ez 2 gyerek között nem nagy kunszt. A bátyám 3 évvel idősebb, nem lógtam nem az ő, sem a szüleim nyakán. A szüleim dolgoztak, a bátyámmal foglalkoztak, én meg voltam a második, akit lesz@rt nagyjából mindenki. De nem nyivákoltam, egyedül eljutottam odáig, ahol most vagyok! arról én nem tehetek, hogy az öcsséidet rádsózták, de ha szeretted azt csinálni, akkor örülök neki. Én csak egy általánosítást csináltam, de ettől vannak jobb és rosszabb helyzetek is. Ha most nekem lenne egy kistestvéremm, én biztoos, hogy játszanék vele, és tanítgatnám... viszont nem egyformák az emberek....

2014. aug. 6. 01:47
 18/19 Horus magnus est ***** válasza:

Szerintem se legkisebbnek, se legidősebbnek nem jó lenni.

Talán ha te vagy középső. Ki tudja?

2014. aug. 6. 02:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Középsőnek sem mindig jó lenni, mert pl. az idősebbet elhalmozzák az iskoláztatásokkal, a fiatalabbat meg babusgassák, mert kis cuki... te meg középsőként csináld azt, amit az idősebbik (tapasztalat, anyum volt a középső, a nővére 1 évvel idősebb, a huga 9 évvel fiatalabb)
2014. aug. 6. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!