Miért mennek az emberek "hűsölni" a strandra?
" rosszul vagyok 23 fok fölötti hőmérsékleten"
Hu. Akkor nehéz lehet neked májustól októberig.
"Nálam a lakásban 10 fokkal kevesebb van"
Akkor ez szerencsés, de sokaknak, ha kint 33 van, bent is vagy 29 és éjjel sem hűl le, sajnos, csak hajnalra..
Kérlek áruld el:
Te most egy ilyen szinten kötekedő ember vagy, aki állandóan a szavakon lovagol, vagy ennyire utálod a strandokat? :D De komolyan, még senkit nem láttam ilyen tényen ennyit pattogni.
Nem mindenki engetheti meg magának a légkondit. Drága, sok energiát fogyaszt.
Strandon a víz mellett hűvösebb a levegő, mivel a napfény jórészét visza veri a víz, ezért nem füti a levegőt mint a szárazföld. Másrészt ha kijösz a vízből, a bőrödről párologni kezd a nedvesség ami hőelvonó folyamat.
1, Nincs mindenkinek légkondija.
2, Mit tudsz csinálni a túlhűtött a klímás plázában egy teljes napon keresztül? (Személy szerint úgy gondolom, hogy a plázák, már egészségtelenül túlhűtik az üzleteket.)
3, Pesten a belvárosban még éjszaka sem tud úgy lehűlni a levegő általában, hogy az kellemes legyen. A panelekről ne is beszéljünk.
4, A napszúrást ellen lehet védekezni, pl. sapkával és azzal, hogy az ember nem déli 12 órakor megy le a strandra, hanem mondjuk fél 3 felé.
(Érdekes módon, nekem még sohasem volt napszúrásom.)
5, A vízparton mindig egy kicsit hüvösebb van. A víz pedig pont annyira hüvös általában, hogy ne kapjanak az emberek tőle szívrohamot.
Én se rajongok ezért a nagy melegért, de ez van ezt kell szeretni. Leet neked valami északi ország sokkal jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!