Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Iq - áldás, vagy átok?

Iq - áldás, vagy átok?

Figyelt kérdés

Elég filozófiai a dolog, s szerintem egy nagyon fontos kérdés.

A magas IQ sokak szerint nem több, mint egy áldás, mint egy égi adomány, mellyel csak nagyon kivételes egyének rendelkezhetnek. Az ilyen kivételes egyének egész fiatal korukban, ha nem is tudatosan, de már érzékelik azt, hogy különböznek, azt, hogy mások mint a többiek. Mert valljuk be, elég 20-30 IQ pont és az ember teljesen más szemekkel néz a világra.

Igen, csak kivételes egyének rendelkeznek ezzel az adománnyal. Sokan nem tudják, de ez olyan terhet képes az adott illető vállára fektetni, amitől nem szabadulhat. Olyan terhet, amit valószínűleg nem is kívánt, legszívesebben meg is válna tőle. De ezt az értést nagyon nehéz leírni, a lényeg, hogy ilyen esetben nem működik az úgy nevezett leszarom tabletta. Nem csoda, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek körében gyakoriak az összetett mentális problémák. Na nem is kertelek, mert aki tényleg megérti magát a kérdést, leírás nélkül is képes választ fogalmazni.

- 18F - 141 IQ-val 'megáldva' - évek óta depressziós - öngyilkos szándék fent áll - meg nem értettség, magány léptén nyomon -

2014. júl. 23. 06:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Annyit szeretnék hozzátenni, hogy az érzelmi sivársag, depresszió, öngyilkossági hajlam nem a magas iq hozománya, hanem a mérgező gyermekkor utóhatása. Semmi köze az iq hoz. Menjetek el pszichológushoz, ha ilyet éreztek. A 140 körüli iq nem olyan ritka, nekem is ennyit mértek. Ettől még nem lesztek különbek mint a többiek.
2021. ápr. 5. 08:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Na, tök jó volt hallani felőled és tudni hogy rendben vagy azóta. Így tovább :)
2021. ápr. 5. 11:03
 23/24 anonim ***** válasza:
51%
Nekem elég magas az IQ-EQ-m és elég sokszor voltam már depressziós! Nagyon korán kezdtem! Legtöbbször a meg nem értettség, problémákon való átlátás és azok orvoslásának a hiánya váltotta ki! Hiába látod át a problémát, ha nem tudsz rajta változtatni, akkor szart sem ér az egész! Sokszor a környezeted is akadályoz! Abból a szempontból adomány, hogy embernek érzed magad az állatkertben, de mivel nem értenek, te vagy a hülye, te húzod a rövidebbet! Ha ufó lennél egy másik galaxisban, talán könnyebb lenne!
2021. ápr. 6. 07:33
 24/24 anonim ***** válasza:
Gulliver a törpék országában vagy Jézus a farizeusok között. Kábé ilyen érzés!
2021. ápr. 6. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!