Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most voltam Pozsonyban és...

Most voltam Pozsonyban és nagyon csúnyán viselkedtek velem az emberek sokszor miért (lent)?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok vannak szlovák gyökereim és még sosem voltam Szlovákiában (sajnos nem tudok szlovákul csak magyarul és angolul) másik 2 barátnőmmel kiutaztunk 1 hétre meg meglepetés is volt tőlük mert tudták mennyire vágyom oda

A város nagyon szép volt és gyönyörű de amikor mi egymás között beszélgettünk magyarul az utcán villamoson stb. nagyon csúnyán néztek ránk és egy kávézóban ki se akartak szolgálni (közvetlen azután hogy a pultnál a barátnőimmel megbeszéltem magyarul hogy ők mit kérnek) majd a pultoshoz angolul beszéltem és közölte hogy nem szolgálnak ki én nem értettem miért majd kiküldtek meg akik körülöttünk álltak is csúnyán néztek ránk mintha leprásak lennénk :( még voltak hasonló helyzetek de a legdurvább az volt hogy elmentünk bulizni (netről néztünk ki egy szimpatikus helyet) és ott volt egy srác akivel szemeztem azt hitte szlovák vagyok :D aztán beszéltem neki angolul azután azt hitte angol vagyok majd mondtam neki hogy félig magyar félig szlovák vagyok erre mondott valami szlovákul (nem tudom mit) majd ott hagyott meg utána a haverjai vagy akikkel volt azok is olyan furcsán méregettek minket úgy hogy inkább hazajöttünk

igazából az ország meg a város nagyon szép volt de miért viselkedtek velünk így? :S semmi furcsa nincs rajtunk nem vagyunk csúnyák elég "dekoratívak" is vagyunk de ezt nem értem igazából a nyaralásom nagyon rossz lett emiatt :(

2014. júl. 15. 15:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

Felvidéki vagyok, és ne aggódj, a pozsonyi népség többsége már csak ilyen.

Én sokszor járok Pozsonyba, és ha nem tudják rólam, hogy magyar vagyok, akkor is mogorván bánnak velem, meg úgy mindenki mindenkivel. Eléggé búvalba**ott nép, legalábbis a többségük. Legtöbb recepcióson, boltoson látszik, hogy gyűlölik a munkájukat, meg az embereket is, csak azért dolgoznak ott, mert muszáj, szóval nem kell meglepődni, ha bunkók.

S igen, ahogy már előttem is mondták páran, mi itt "alsóbbrendű fajok" vagyok a nagytöbbség szemében.

2014. júl. 15. 20:06
 12/28 anonim ***** válasza:
vagyunk*
2014. júl. 15. 20:06
 13/28 A kérdező kommentje:
ezt nem is tudtam :O mert voltam már Angliában is németországban is ott mindenki nagyon kedves volt most már értem akkor :( hát igazából nagyon rosszul esett pedig tényleg szép ország/város szerintem nem fogok még egyszer oda menni
2014. júl. 15. 20:36
 14/28 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, te hol élsz?? Nem voltál töri órán? Vagy ennyire iq-nindzsa vagy, hogy csak azt fogod fel, amit a szádba rágnak???
2014. júl. 16. 11:29
 15/28 anonim ***** válasza:
71%
Egy 23 éves ember hogyan lehet ennyire tájékozatlan?
2014. júl. 16. 16:38
 16/28 Kini :)) ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani, amit már előttem leírtak. Sok szlovák nem bírja a magyarokat.
2014. júl. 16. 21:33
 17/28 anonim válasza:
100%

A soviniszták aránya kb. ugyanolyan, mint a magyaroknál, sőt talán még kevesebb is!

Egyébként Nagyszombat és Nyitra a kimondottan soviniszta városok, meglepő módon északabbra nagyon kedvesek az emberek, még ha tudják is, hogy magyar vagy.

2014. júl. 23. 00:59
 18/28 anonim válasza:
78%
Én is Szlovákiában élő magyar vagyok. Ha szlovákul beszélünk, akkor is bunkók... TERMÉSZETESEN egymás között mindig magyarul beszélgetünk, elvégre azok vagyunk. Pozsony ilyen... Viszont a legtöbb szlovák felszolgáló, elárusító mind mogorva..ilyen a természetük, sajnos. Volt már rá példa, hogy a magyarságommal szidtak.. de engem nem érdekel :) az vagyok és kész :)Az egész család így gondolkozik. Apukám ismer szlovákokat, akik elmondták nekik, hogy őket a történelem órákon félrevezetik... de akkor is jogtalan, a nemzet, nyelv miatt elitélni valakit. Nem veled van a hiba, és nem mindenki ilyen :) ez miatt ne aggódj :)) 15/L
2014. júl. 26. 11:33
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes én elég sokat járok pozsonyba mostanság, magyarul beszélünk és még senki nem nézett ránk ezért csúnyán, sőt egy csomó magyarul beszélő személlyel találkoztam. Nyitrán találkoztam ilyennel hogy megszólaltam magyarul és mindenki engem nézett.
2014. júl. 29. 11:54
 20/28 anonim válasza:
én is szlovákiai vagyok, sajnos itt szlovákiában ez állandó, hogy lenézik a magyarokat, de nemtudsz ellene tenni semmit,
2014. júl. 31. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!