Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért várják el, egyes romák,...

Miért várják el, egyes romák, hogy mindig köszönjek nekik? És miért sértődnek meg, ha nem köszönök vissza? Vagy ez is csak egy ürügy, a sok százezer közül, hogy belénk kössenek?

Figyelt kérdés
Egyes romák folyton leparasztoznak,vagy le bunkóznak minket magyarokat,mert például,megyek át a zebrán,és ugyan hallom,hogy köszön,de én éppen nem arra figyelek,mert ha közlekedek,akkor első sorban arra koncentrálok,hogy ne vasaljon ki,mondjuk egy kamion.Ha meg integetek,akkor meg az a bajuk,hogy "Ne mutogassak,mert rá szoksz,a lopásra" :D Egyik haveromat egyszer azért késelték meg,az utcán,este,mert egy roma csoport "Szépen,ráköszönt" hogy "Szoszi,paraszt!" erre Ő azt mondta,hogy "Jó estét uraim!" erre az,aromák, "Mi van,paraszt? Te nekem anyáztál?!" És már elő is került a kés...A Rendőrség csak flegmán annyit mondott, "És?" Ez csak egy (1) eset a millióból. És most amit szeretnék közölni,és tudatni a tisztelt olvasó közösségnek,hogy !NEM VAGYOK RASSZISTA! Mert aki ezzel jön egyből,az nagyon tudatlan. Én romák közt élek,mióta az eszemet tudom,és van bőven pozitív példám is :) A jóravaló roma barátaim azt mondták,hogy ez a "Miért nem köszönsz nekem, paraszt g**i! Ez egy kötekedés. Meg hogy, "Szóltam,köszöntem többször,de te "Flegmán" elfordultál" Igen,mert mondjuk pont a zebrán mentem át,vagy éppen zenét hallgattam. Ismételten közlöm,hogy NEM vagyok rasszista. És ez szerintem NEM gyűlölet keltő. Ha ezt a moderátor törli,akkor itt a demokrácia,és a szólás szabadsága nem létező,vagy a demokrácia porba tiprása. Nem véletlen használtam a roma szót!

#idegennek is köszönnöm?
2014. júl. 14. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A fenti kommentekből az derül ki, hogy jóravaló magyar sincs.:)))
2014. júl. 15. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Talán a "jóravaló" szót kellene helyesen értelmezni, mégis mit jelenthet egyesek számára, mert úgy látszik, hogy itt egyedi értelmezésekről van szó. Ha azokat a bűnöket amiket a romák csinálnak megcsinálják a magyarok is, akkor nem beszélhetünk jóravaló magyarokról sem.Nem védem őket, csak szerintem ilyen nincs, hogy az egyik ember a származása miatt már nem lehet jóravaló.
2014. júl. 15. 14:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Itt névtelenségbe burkolózva mennyire megy a romaimádat

A való élet viszont nem ezt tükrözi, mert ha senkinek nem lennének elõitéletei a romákkal szemben akkor a romák nem éreznék magukat ennyire kiközösítve, és nem keresnének indokokat hogy belekössenek a magyarokba.

2014. júl. 15. 14:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Én nem imádom őket, köztük dolgozom. Valóban vannak nagyon normális emberek közöttük és vannak semmire kellők. Én csak a fenti negatív kommentelőket próbáltam mindössze arra rábírni, hogy nem kellene általánosítani. Persze tudom, hogy ez nem könnyű, nem ezt állítom, de a kérdezőnek is vannak pozitív tapasztalatai, akkor nehogy már az modja neki valaki, hogy az nem igaz, nincsen jóravaló roma ember...
2014. júl. 15. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!