Miért vegődnek az emberek pár ezer ftos büntetés miatt? Vagy csak benne akarnak lenni a TVben, hogy "Megbüntettek! "?
Látok riportokat amikben megbüntetnek valakit a jegy hiánya miatt, vagy nem fogadja el az ellenőr a bérletet, és pár ezer ftos büntetés miatt vergődnek benne.
Értem, ha ezt egy szegény ember mondja, mert neki lehet 1 heti élelme veszik el mert kikell fizetnie a büntetést.
De láttam 1 riportot 1 lányról. Olyan 20 év körüli volt, és megbntették mert evett a buszon.
5 ezer ftra!
De mikor mutatták Iphonenal telefonált, meg Macbookkal interntezett(kb 300 ezer ft) és 5 ezer ft miatt pattogott hogy Őt megbüntették!
Szerintem akinek 100-300 ezer ftos telefonja/laptopja van annak nincs joga 5 ezer ftos büntetésen pattogni!
Miért akarnak ilyen 5 ezer ftos bntetésből ügyet csinálni?
Jó, ha 30-50-100 ezer ftos büntetést kapott volna én is ki lennék akadva!
De 5 ezer ftért miért kell kihívni a Tvt és pattogni?
'az utazás 15. percében enni fogok.'
Hát mellettem biztos nem ennél, ezt garantálom. Jönnél oda az elegáns gyrosoddal hogy mellém ülj elég lenne csak összenéznünk hogy tudd ez itt most nem fog menni és húznád a csíkot a kocsi másik végébe.
Egyébként nem én vagyok a problémád, hanem az mikor jön az ellenőr. Ha eszel akkor megbüntet, ennyi.
Ahol én élek ennek az összegnek a többszöröse a bírság, ha hisztiznél rendőr vár a következő megállóban, mig nem érnek oda a sofőr ki sem nyitja neked az ajtókat hogy el tudj menni, szóval megúszni a dolgot nem tudod.
Arra pedig hogy cukorbeteg vagy hiába hivatkozol, mig nem vagy rosszul oldd meg. Cserébe ha rosszul vagy mindenki kivétel nélkül segit, biztosan lesz aki ad szőlőcukrot vagy narancslét. Mert persze az nálad nincs a nagy cukorbetegséged közepette. Viszont van gyros. Amit annyira fontos megenned az utazás alatt. Nem elötte 10 perccel és nem is utána 10 perccel. Pont ott és akkor mikor lejárt a 3 óra, mert ha ezt nem eszed meg akkor iszonyatos gáz lesz.
Inkább narancslét tartanál magadnál ha már ennyire vigyázol az egészségedre..
Hat pont így :)
Megtörtént eset: kozteresek napi penzgyujto korutjokon a vermezore tévedtek. Nagy ivben elkerülték a 10 fos csoves csoportot, akik mint mindig, ittak, sz..rtak, hu..ztak...ujabb nagy IV, el kellett kerülniük a pit bullosokat - kutyáik szajkosarkotelesek is, de sem az, sem póráz rajtuk...Majd a draga kozteresek egyenesen oda 3 retrievereshez, es mind kapott egy-egy 50ezres csekket, mert a kutyák póráz nelkul voltak..
Nem, nem a büntetés tenye zavar. Hanem az egyenlőtlenség. Ha veszélyes, támadó kutyám van, vagy alkoholista csoves vagy cigany vagyok, rám nem vonatkoznak a szabályok? Legalabbis ugysem lesz, aki büntet a be nem tarzasukert...
legalabb mar tudjuk, hogy te sem vagy budapesti...kosz az infót :) na de akkor mi ralatasod van az egész témára?!
Itt mindenkinek ilyen drámai az élete? :D Egyesek az éhenhalás szélén lévő, üvöltő gyerekekkel utaznak, a másikra meg ráhánytak egy fél hűtőt. Valahogy egyik fél mellett sem tudok állni.
Viszont az igaz, hogy sok ellenőr szeret butaságok miatt bűntetni, főleg diákokat. Nekem egy pár éve (nem Pesten) azért akarta megbűntetni a barátnőmet egy idegbeteg, mert bár volt bérlete, volt kiákja, a diákon volt matrica, de ő a diákigzolvány száma helyett az oktatási azonosítóját írta fel. Ami csak abból a szempontból nagyon vicces, hogy mindkettő egyedi, tehát mindkettőből csak ő van, senki más. Másrészt ő már nem az első ellenőr volt, aki megnézte, de csak őt zavarta. A többi még csak nem is szólt. Na ez a kib*szás.
'ahol te élsz, nyilván nem különböztetik meg az utazókat büntethető es nem büntethető kategóriában'
Igy van, de ahol én élek ott még egy 10 éves is tisztában van vele, hogy te félelmed az ami miatt ez igy lehet, ezért senki sem parázik rászolni valakire ha helytelenül viselkedik, mig te félrefordulsz és behúzod füled-farkad.
Mig itt mindenki az ellenőrben keresi a hibát, addig ott mindenki az ellenőr mellett van, még egy 8 tagú antiszociális családnak sincs esélye és mivel nincs esélyük ezért meg sem próbálnak helytelenül viselkedni.
Amire te itt indokként hivatkozol és amire ilyen vehemenciával panaszkodsz azért épp te és a te hozzáállásod a felelős, igy épp hogy csendben kellene maradnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!