Homoszexuálisok! Vannak igaz sztereotípiák? Mennyire igazak az általánosítások?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Legjobban a 9. "világosított meg". Nem tudtam, mi lehet ezeknek az alapjuk, de most, hogy mondod... tényleg.
Én 18/F meleg vagyok. Érzelmesnek érzelmesebb vagyok az átlagnál. Vásárolni szeretek, de nem gyakran megyek. Szeretek törődni a külsőmmel, nagyon. :D
A focit és egyéb sportokat csak játszani szeretem. Nézni nagyon nem szeretem. :D
A művészeteket nem szeretem. Zenét hallgatok, leginkább elektronikusat.
A tudomány érdekel. A kémia, biosz, fizika.
Csatlakozok az előttem szólókhoz. Szerintem sem lehet az embereket egy véka alá venni. Mindenki mást hoz otthonról, a környezetéből, más személyiséget fejleszt
Én a csaj szekció vagyok. Na mézzük XD
-butch on the street femme on the sheets: van benne valami, hogy a fiús csajok nagy része 'alul' szeret lenni. Nem mind, de gyakori
-butch+femme felállás: nem feltétlen igaz. Vannak butch+butch, lipstick+lipstick párok is szép számmal...
-a leszbikus szex=ollózás: ez hülyeség, kényelmetlen és nem hatékony pozitúra. a nők nagy része nem csinálja.
-a leszbikus szex romantikus játszadozás: hát...nem mindig. Ha láttál már nőt agresszívnak, akkor lehet tippelni milyen.
-kockás flaneling, női boxer: igaz, nagyon sok meleg nő hordja
-minél hosszabb egy nő haja, annál biztosabb hogy heteró: ez hülyeség, sőt az se igaz, hogy hosszú haj=femme, rövid=butch. Különösen mióta divat a rövid haj.
-a biszex csajok 25 fölött heterók, "engedékeny" pasival: nem feltétlen igaz
-azért vagy meleg, mert valami lelki sérülésen vagy túl: pont hogy fordítva, általában az identitásuk miatt bántalmaznak sokakat. Az ilyen traumák viszont pont hogy elveszik az ember kedvét a szextől, nem hogy X vonzódást generálnak.
-a leszbikusok utálják a pasikat: nem igaz, sőt. A legjobb barátom fiú.
-minden leszbikus jó a sportban (röplabda, tenisz stb): hát, én speciel lusta dög vagyok.
Akkor én is leírom, mint leszbikus milyen sztereotípiáknak felelek meg:
-nem sminkelem magam
-hosszú hajam van
-sport egyáltalán nem érdekel
-szeretek főzni
-nincs jogsim és ez mindenkinek jobb így
-kockás ingem nincs :D de frankó szerintem
-férfiakkal úgy vagyok, hogy amíg nem tapasztalok szexizmust, agresszivitást hasonlókat addig nem zavarnak ahhoz, hogy jóban is legyek férfival ahhoz pl. művészetben kimagaslónak kell lennie, emberségben mutasson példát (nincs férfi barátom de még haverom sem)
-végtelenül idegesít a nőkben a r***kodás, amikor kelletik magukat a férfiaknak, számolják a kalóriákat, nem gondolnak semmit sem magukról, sem a világról, csak azt, hogy szépek legyenek és megfeleljenek a férfiaknak, számolják a kalóriákat stb.
-minden nap sírok szinte, ma a Brokeback Mountain-t néztem meg. Először láttam és egész nap zombit csinált belőlem
-imádom a gyerekeket
-a Szent Johanna Gimit nagyon szeretem, annak ellenére, hogy 25 éves vagyok
- nem hordok szoknyát
Mindenki döntse el, hogy akkor most butch vagy femme vagy mi vagyok, hiányoztam az iskolában amikor ezeket tanították...
Amit a 9-es mond, teljesen jogos. A heteroszexuális sztereotípiák ellentéte a sok ilyen jellegű sztereotípia. Ha én is válaszolhatok (se meleg, se férfi nem vagyok), azt mondanám, hogy a meleg férfiak nem nőiesebbek feltétlenül, hanem egyszerűen csak nem félnek attól, hogy kimutassák az érzéseiket. semmivel sem érzelgősebbek, semmivel nem szeretnek jobban vásárolni, de míg egy hetero férfi nem menne el mondjuk egy divatos ruhaboltba eladónak, amíg nem talál állást, mert úristen, még melegnek nézik, addig a meleg nem fél attól, hogy melegnek nézik, tekintve, hogy az. Nem tudom, mennyire érthető, amit mondok, de szerintem inkább egyes hetero férfiak akarnak görcsösen keménynek látszani. Ez itt legkönnyebben úgy ellenőrizhető,. hogy megnézed az ilyen kérdéseket, hogy "ha a haverommal sétálni megyünk a Duna-partra, melegnek gondolnak ajd minket?" illetve "ha a parkben beszélgetek a haverommal, melegnek néznek minket?" valamint "ha valaki sziá-val köszön, az b-zis dolog?". Mindhárom valós kérdés erről az oldalról.
De nem akarok igazságtalan sem lenni: valóban előfordul, hogy a melegek nőiesek kicsit, de hogy MINDENBEN, azt kétlem. Esetleg az egyik nőiesebben mozog, a másik mondjuk tényleg szereti a művészeteket, de hogy valaki lányos, szeressen vásárolni, szeresse a művészeteket, érzékeny legyen stb... Ilyen kombót nehezen fogsz találni szerintem.
Egy javaslat: a Testvérek (Brothers and sisters) c. amerikai sorozat nagyon jól érzékelteti a problémát. Az egyik testvér a történet szerint meleg, és a családja elfogadja őt. Mégis baja van velük: pont azért, mert a nővérei kihasználják (jöjjön velük partikra, rendezzen partit nekik), vele olvastatják el a novelláját, és így beszélnek vel: "ti melegek miért így meg úgy" ahelyett, hogy te személy szerint miért így meg úgy. Ha érdekel a téma, nézz bele, az első évad első részei többek között ezt is mutatják. (Ő csak az egyik szereplő, sok más jó dolog is van benne.)
7: "FARRA mászni":-DDD
15: Király, hogy ennyire odafigyelsz a kinézetedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!