Miért nagyobb a homoszexuálisok között az AIDS-es megbetegedések száma?
Nem nagyobb. Csak a melegek gyakran járnak szűrésre, míg a heteroszexuálisok nem. Ezért tűnik úgy, mintha a melegek között több lenne az AIDS-es, pedig ez csak azt mutatja, h ők rendszeresen járnak szűrésre.
De ha megnézed, világviszonylatban kb 3-4szer több a heteroszexuális HIV betegek száma, mint a melegeké.
Anális úton elkapni semmivel sem veszélyesebb mint vaginális úton. Mindkettő ugyanolyan veszélyes. Én meleg vagyok (nem vagyok AIDS-es), de én úgy vettem észre m(szoktam fórumokat olvasni, meg ilyen témájú honlapokat), hogy a melegek már hatványozottan figyelnek a védekezésre, az egészségre, és arra, hogy kitartsanak a párjuk mellett. (én is már 2 éve vagyok együtt a párommal). Míg például sok heteroszexuális (tiszt.kiv.) össze-vissza kufircol, mert rengeteg embernek fogalma sincs mi az az AIDS, vagy max annyit tudnak róla, hogy sok meleg az. Ezért gondolják meglehetősen tévesen azt, hogy az AIDS az a homoszexuálisok betegsége, pedig nem.
Pont a heteroszexuálisokra jellemző az, hogy ha elkapták ezt, akkor ténylegesen későn veszik már észre, azért, mert nem járnak szűrésekre. (pedig van anonim ingyenes szűrés)
Utolsó vagyok, egy érdekes adat.
Például Ausztria. Ott sok heteroszexuális is eljár szűrésre, és a heteroszexuális AIDS-esek többen vannak, mint az ilyen melegek.
Köszönöm a válaszokat!
Persze hogy több a heteroszexuálisok közötti AIDS-esek száma, mivel többen vannak. De arányaiban, a létszámukhoz igazítva szerintem Ausztriában is többen vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!