Tényleg e miatt viselkedik gy a mai fiatalság és néhány idősebb?
A fiatalok mind manőkennek hiszik magukat, kihúzva sétálnak az utcán, figyelnek arra, nehogy valamit elrontsanak. Tökéletesnek tartják magukat. Okostelefonnal fényképezik magukat a tükörben, a média is biztatja őket, RTL-en ott van, csak meg kell nézni.
Ezelőtt az 50-es, 60-as években ilyet nem csináltak, mert nem voltak b*zi kinézetű énekes brigádok, akiket követ a fiatalság. Fogócskáztak, bújócskáztak, nem egész nap az okostelefonjukat nyomkodták.
És ezelőtt nem volt sem internet, még számítógép sem. Sem okostelefon, még telefon sem alig.
Ahogy mindent az emberek orra alá tolnak, (modern dolgok) annál jobban elkényelmesedünk, elkényesedünk.
Minden korszaknak megvolt a maga lázadó fiatalsága. Akkor nem EMO-sok voltak, hanem voltak helyettük a hippik. Régen például a könyv volt olyan, mint ma a telefon: "ez a gyerek már megint olvas, ahelyett hogy segítene kapálni".
Abban viszont egyetértek, hogy a technológia fejlődése sajnos nagyon elkényelmesíti az embereket.
http://www.youtube.com/watch?v=gWvurnpKjE4 Ja nem, nem voltak...és ez csak egy példa. Édesanyám az ő koncertjeiken üvöltözött sírva, én meg az Arctic Monkeys-én szoktam, most akkor ő jobb volt?:)
Nagyon tájékozatlan vagy, kérdező.
És igenis nagyon jó, hogy ennyire megkönnyíti életünket az okostelefon, pl. van rajta GPS. Felfogod te, hogy mennyit jelent az? Mert én bizony felfogom.:)
És régen is elegánsak voltak az emberek, és kihúzták magukat, nézd: [link]
Irigylem az életedet, ha az a legnagyobb problémád az életedben, hogy én kihúzva járok az utcán. :D
Nem fényképezel magam a tükörben.
Ne általánosítsál már légyszíves mert ez ugyan annyira gáz,hogy x évesen ilyeneken rágod magad.
Így se volt jó, úgy se volt jó, mi?
Én aztán igazán nem tartozom a "mai fiatalok" közé, de semmit sem utálok jobban, mint a "bezzeg az én időmben" kiszólást.
Bezzeg a te idődben azért volt minden jobb, kedves kérdező, mert fiatalabb voltál, és mindent más szemmel néztél. Kellemesebb fiatalon, egészségesen és vidáman nézni a jövő elé, mint öregen, betegen, kiábrándultan és megkeseredetten.
Minket is ba.ogattak a "felnőttek", hogy meghallgathatatlan zenére rángatjuk magunkat, hogy a fogamzásgátló bejövetele óta nem szűzen várjuk az "egyetlent", hogy miniben riszáljuk a fenekünket, és hogy a mosógép miatt elfelejtettük a teknőben súrolás gyönyöreit...
Tegnapelőtt tviszteltünk, kivágott dirndliben jártunk és frizsidert vettünk, tegnap megszoktuk a színes TV-t és a homokos Elton John és George Michael volt a kedvencünk, ma pedig okostelefonjaink és számítógépeink vannak...
Na és?
Minden kornak megvan a maga fejlettségi foka, túlkapásokkal és az új iránti bolondulás habókosságával.
Ettől még a mai fiatalok nem lesznek rosszabb felnőttek, mint a régiek voltak, akik időnként belehaltak olyasmibe, amit ma - az orvostudomány komoly fejlődésével - egy tabletta meggyógyít. És akik ezt a tablettát felfedezték, ugyanolyan lázadó ifjak voltak az ő idejükben, mint ma a mai fiatalok.
Tempora mutantur, et nos mutamur in illis...
"A fiatalok mind manőkennek hiszik magukat, kihúzva sétálnak az utcán, figyelnek arra, nehogy valamit elrontsanak. "
Szerintem is mindegyiknek görnyedten kellene járnia, és az is jó lenne, ha hót bénák lennének mindenben.
Ha a b.u.zi kinézetű azt jelenti, hogy a férfiak úgy néznek ki, mint a nők, nézz már meg pár rock vagy glam metal bandát.
Bon Jovi-éknak mekkora sörényük volt? Ugyanakkora, mint a nőknek, ha nem nagyobb. Dee Snider (Twisted Sister) egy az egyben úgy nézett ki, mint ma Lady GaGa.
Kérdező, ő lehetne a legjobb barátod, szerintem írj neki. Annyit röhöghetnétek együtt a híd alatt::D:D
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!