Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek pszichopata vagy...

Szerintetek pszichopata vagy szociopata vagyok?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Az utóbbi két évben elég fura gondolatok játszódnak le a fejemben...Ezek persze két évvel ezelőtt is voltak, de nem ennyire erősek. Rengetegszer gondolok nők megölésére, és az azelőtti megkínzásukra, de csak vonzó nők vannak a képzelgéseimben. Nem mindig csak nők, de többségében ők. (Igen, leszbikus vagyok, de ez most szerintem nem annyira fontos.) Nem vagyok hülye, ez nem valami "sokat nézel TV-t" dolog. (Nem is nézek TV-t.) Kitöltöttem egy 1988-as IQ tesztet és a szerint 124-es IQ-m van. Nem volt könnyű gyerekkorom...Tavaly azt álmodtam, hogy anyám félbe van vágva és én, az apám és az anyám esszük őt. Néha már szó szerint szenvedek ezektől a gondolatoktól. Szerintetek mit csináljak? (Tudom, hogy elég hülyén fogalmaztam, elnézést.)

2014. jún. 10. 19:06
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
Édes virágszálam,meg kellene nyugodnod kicsit,mielőtt leülsz a gép elé válaszolgatni.
2014. jún. 12. 01:00
 22/29 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi baj, nekem is vannak ilyen hasonló gondolataim. Én nem itélem el az ilyet, mert természetesnek tartom ezeket. Az hogy pszicho/szociopata vagy-e az nézőpont kérdése, mert mindig lehetnek olyanok hogy pszichopatának bélyegeznek meg olyanok is akik nem tartanak annak ( saját tapasztalat ). Az hogy ilyeneken gondolokodsz/álmodsz attól nem kell félni, inkább fogadd el önmagad olyannak amilyen vagy. Ha szenvedsz ezektől, akkor hagyd kiélni ezeket, utána előfordulhat hogy csökkeni fog ez a dolog majd végül elmúlhat. Mondjuk nekem nem tiszta, hogy miért szenvedsz ettől. Esetleg azért, mert élesen elhatárolódik a normatív felfogástól és ezt sokan nagyon elitélik. Közben meg az a célod hogy elfogadjanak? Arra számítva hogy ezzel megszűnne a szenvedésed?
2014. jún. 15. 19:33
 23/29 A kérdező kommentje:
Azért szenvedek, mert sokszor alig bírom megállni, hogy ne tegyem valósággá a gondolataimat.
2014. jún. 15. 20:11
 24/29 anonim válasza:
Miért akarod megállítani?
2014. jún. 15. 20:16
 25/29 A kérdező kommentje:
Mert tudom a következményeket és nem lenne kedvemre való valami elmegyógyintézet vagy börtön. Viszont a terveimben olyan foglalkozás szerepel ahol kissé "kiélhetem" magam.
2014. jún. 15. 20:19
 26/29 anonim válasza:
Ebben megértelek, de mire eljutsz arra a foglalkozásra, eltelik egy jópár év. Addig végig kell szenvedned magad, ha netán szerencsével végig vissza tudod fogni magad. De mindenesetre ajánlom neked hogy olyat csinálj közben, ami gyengébb ennél és nem büntetetendő , de le tudod vezetni az energiádat.
2014. jún. 15. 20:30
 27/29 A kérdező kommentje:
Mint például?
2014. jún. 15. 20:32
 28/29 anonim válasza:
Hát én képzőművészettel foglalkozom, ebben szoktam kiélni magam. Van hogy a haverokkal bunyózok és ez sokszor hatásosabb tud le lenni. Írhatsz könyvet is például vagy zenét is csinálhatsz. De lehet, hogy ezek számodra nem lesz elég, de meg lehet próbálni. Vagy az a dolog amivel foglalkoznál majd tanulmányaid befejezés után, suli mellet foglalkozol vele, ha van rá lehetőséged és meg tudod oldani valahogy.
2014. jún. 15. 21:39
 29/29 anonim válasza:
Gyermekkorban a család az elsődleges szocializációs színtér, a családban tanuljuk meg a szerepeket (hogyan kell viselkednie egy nőnek/férfinak a párkapcsolatban,hogyan viselkedik egy apa/anya), a családtagjainktól viselkedési formákat, normákat és értékeket is elsajátítunk. Mivel a családodban elég erőszakosan viselkednek/viselkedtek, így lehet, hogy ezért vannak neked is ilyen gondolataid. Van olyan ismerősöd/rokonod, akinek ki tudnád önteni a lelked, aki esetleg segíthetne neked feldolgozni a problémákat?
2014. jún. 17. 02:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!