Van pszichopata/szociopata ismerősötök?
Nővérem. Kedves, vidám, éleseszű, jó humorú, aranyos, elbűvölő-amíg az ő kénye kedve szerint mennek a dolgok. Ha nem, akkor fizikailag bantalmaz lelkileg terrorizál, vagy mindenféle fondorlatokkal vág az emberek alá. Borzasztó manipulatív. Kedvességgel, ármánykodással vagy erőszakkal, de mindig eléri, amit akar. Mindig egy lépéssel a másik előtt jár, mintha olvasná a gondolatait. Egy hideg, számító gép, mindig tudja mit miért csinál, mit kell mondani, hogyan kell mondani hogy meglegyen a kívánt hatás. Mi meg mindig bedőlünk neki, mert amikor kedves, akkor tényleg annyira édes és elbűvölő, olyan kisugárzása van, h nem tud ellenállni neki az ember. Lelkiismerete nincs, ezért is tudunk neki újra és újra megbocsájtani, mert nem tudja, ha rosszat cselekszik (csak a környezete reakcióiból).
Összességében meg lehet tanulni együtt élni vele, de mindig résen kell lenni, hogy mit miért mond vagy csinál, nem szabad semmit magadra venni es nem szabad megbízni benne.
ez kemény, 4-es :(
Az én szociopatám (szerencsére már megszabadultam tőle), lelkileg tartott sakkban, "éheztetett", azaz tudta, hogy mennyire szeretem, de csak ígérgetett, sosem hívott fel, nem válaszolt a leveleimre, sosem hívott el sehová. Hol édes, aranyos volt velem, hol meg úgy csinált, mintha nem is ismernénk egymást, mert tudta, hogy ezzel fájdalmat okoz. Amikor néhányszor kifakadtam, hogy kegyetlen velem, azt mondta: csak azzal lehet ezt megcsinálni, aki hagyja magát (ebből jöttem rá többek közt, hogy szociopata, mert ez egy kulcsmondat: a szociopaták áldozatukat okolják, hogy áldozattá váltak).
Szerencsére kiszerettem belőle (nagyon soká, pedig annyi fájdalmat okozott, hogy nem is értem, hogy tudtam ilyen sokáig szeretni). Sajnálom a párját, mert sosem fog megváltozni. Talán, ha egyszer szerelmes lesz, átmenetileg, kis időre összeszedi magát, de ez csak látszat lesz.
Nekem votl legjobb barátom is szociopata, és most a szerelmem is az...
Nagyon nagyok a hangulat változásai, kiszámíthatatlan rendkívül spontán, ha nem az van amit ő akar akkor megsértődik és zsarol, irányítás mániás... De amikor épp olyanja van akkor bájos, elbűvölő és levesz a lábadról, pontosan tudja mit kell mondani, csinálni, édesget. Eszméletlenül nagy a szexuális kisugárzása, nincs lelkiismeretfurdalása nem bán meg semmit mert nem fogja fel a helyzetek komolyságát,vagyis pontosabban nem érdekli. Makacs, az érzelmi fejlettsége egy ovodás környékén van...
Másokkal is ilyen, és úgy tudok együtt élni vele hogy átlátok rajta, mégis szeretem, és szerintem emellett hogy ő ilyen, rendkívül jól passzolunk egymáshoz mivel én a mindent-elfogadó-megfelelés mániás-alárendelt kategória vagyok, plusz rendkívül élvezem a vele töltött időt és a kapcsolatunkat, még akkor is amikor nem épp normális a viselkedése... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!