Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is van akinek a sport nem...

Más is van akinek a sport nem adott különösebb önbizalmat?

Figyelt kérdés

Itt Gyakorin gyakran látni hogy azt javasolják félénkebb gyerekeknek hogy sprotoljanak, mert az növeli az önbizalmat.

Én visszagondoltam a gyerekkoromra amikor anyám mindenféle sportra beíratott. Utáltam mindet.

Az úszást azért mert megfájdult a szemem, hideg volt a víz, a tanár mindenkit beledobált a vízbe viccből, én meg mindig fulladoztam utána, csak nálam kisebbek vagy sokkal idősebbek voltak, nem voltak barátaim.

A teniszt azért mert az edző szigorú és félelmetes volt, nagyon gyorsnak kellett lenni, nem voltak barátaim ott sem, a legtöbb gyerek beképzelt és lenéző volt, dicsekedett meg cikizett másokat.

A harcművészetet azért nem mert sokszor kerültem kellemetlen helyzetbe és sokat sírtam, túl nehéz volt a gyakorlatok többsége.

A táncot azért nem mert túl lányosnak és cikinek tartottam meg mert nem tudtam olyan jól utánozni a lépéseket.

A testnevelést is utáltam amikor fejenállni (mert nem ment) meg csapatban játszani kellett mert az osztályom nagy része utált és direkt a fejemre, arcomra céloztak a kidobósban, kosárban ha csapattársuk voltam is elvették tőlem a labdát és lökdöstek, ordibáltak velem, focinál direkt kékre-zöldre rugdosták a lábam, mindig utoljára választottak a csapatosztásnál.

Nem voltam testileg puhány gyerek mivel sulin kívül jártam ezekre a sportokra, de a már amúgy is alacsony önbizalmamon amit az oszt.társaim foyamatos bántásainak meg az érzékenységemnek köszönhettem nem segített semmit, inkább csak még jobban úgy éreztem hogy egy nagy sz-r vagyok.

Egyedül futni szerettem, guggolásokat,fekvőtámaszokat meg felüléseket csinálni mert ezek jól mentek.

Persze örülök hogy anyámnak köszönhetően ilyen sok mindent kipróbálhattam de ettől függetlenül nem igazán tetszett egyik sem.

2014. máj. 29. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Pont így vagyok én is. Kiskoromban is hiába próbáltam ki bármilyen sportot, egyiket sem szerettem és béna is voltam mindegyikhez. Aztán felnőttként megint próbálkoztam, de mégy azzal is, hogy ha társaságban nem megy, egyedül otthon tornázzak, de az sem jött be.

Ráadásul azt mondják, a mozgás jó közérzetet biztosít.

Nekem aztán nem. Fárasztónak találtam, untam és utána sem éreztem a nyomát sem semmiféle jó hangulatnak.

2014. máj. 29. 23:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Meg kell találnod azt a mozgást, amely számodra örömet okoz.

Az önbizalmad csak akkor fog nőni, ha le tudod küzdeni a lehetetlennek tűnőt. Nincs olyan, hogy nehéz egy feladat. Gyakorolni kell és menni fog.

Nem attól leszel magabiztos, hogy havonta egyszer arra gondolsz, hogy talán a következő hónapban elmész futni, persze csak akkor, ha a feldobott érme fej lesz.

2014. máj. 30. 00:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor én ilyesmit hallottam nekem sose fordult meg a fejemben a társas sport. Mindig a futásra biciklizésre és kondizásra gondoltam amitől szálkás leszel, izmosodsz, lesz tartásod és kiállásod. Amikor a csapat elveszi a kedved onnan minél hamarabb le kell lépni. Az úszás is jobb lett volna, ha nem edzővel meg csoporttal mész, hanem mondjuk egyedül, kitűződ, hogy most....nemtom 8 hosszt leúszol 20 perc alatt és minél nagyobb lesz az eredmény, minél jobb lesz az időd, vagy teljesítményed, annál büszkébb lehetsz magadra.
2014. máj. 30. 00:38
 4/4 Fish1 ***** válasza:
A sport önmagában nem fog önbizalmat adni. Olyan dolgok adnak önbizalmat, amiktől tartasz, ennek ellenére belevágsz, majd sikerélményed lesz. Olvass utána ennek pszichológiában és máris tisztábban fogod látni. :)
2014. máj. 30. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!