Úgy érzem nem vagyok elég csinos ahhoz, hogy érzelmeim legyenek. Van ezzel más is így?
Úgy hívják, hogy önutálat. Minden reggel belenézel a tükörbe, és látsz valakit, aki nem te vagy. Amikor emberekkel beszélsz, még ha szeretnek is téged, úgy érzed, hogy szánalomból vannak veled, ezért nem mered kimutatni, hogy fontosak neked. Nem mersz sírni, őszintén nevetni, az érzelmeidről beszélni. Úgy érzed, hogyha azt mondanád valakinek "annyira fáradt és magányos vagyok, mikor változnak már meg a dolgok?" akkor hiába mosolyognak rád, és vigasztalnak meg, valójában azt fogják gondolni, hogy "ez azért van, mert egy ronda, értéktelen szar vagy".
Úgy érzem, hogy kinevetnének, vagy sajnálnának azért, mert szeretek valakit. "Szánalmas kis r!banc, azt hiszi kell valakinek?"
Nem mersz az lenni aki vagy, mert folyamatosan arra gondolsz, hogy rés van a fogaid között, ne mosolyogj, úgy nézel ki mint egy idióta amikor beszélsz, ne mondd, hogy szeretlek, mindenki csúnya amikor sír, képzeld el te milyen ronda lehetsz.
Így függnek össze a külsőségek az érzelmekkel.
Na így már minden világos.
Rajtad kívül sokak szenvednek ebben az állapotban, valakinek rosszabb, valakinek jobb egy kicsit.
Azt kellene valahogy tudatosítani magadban, hogy semmi alapja nincs ennek az egész "elmebajnak", csak a saját fantáziád, képzelgéseid rabja vagy.
Lehet, hogy az lenne a legjobb, hogy ha elmennél pszichológushoz, aztán hátha tudna valami okosat mondani, vagy feloldana ez alól az egész alól, vagy rávezetne arra, hogy miért is butaság ez az egész és hogy miért is gondolod ezt az egészet.
Pedig ideje lenne beismerni, hogy baj van, mert egyértelmű és ne haragudj, de szerintem csak a hülye teszi tönkre az életét és/vagy saját magát szándékosan, márpedig nem tűnsz hülyének, viszont mégis úgy viselkedsz.
Nincs semmi megalázó abban, ha az ember segítséget mert, senki sem terminátor, akinek nincsenek problémái, nem törődik semmivel, nem állítja meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!