Miért ítélnek az emberek külsôségek alapján?
Miért van az, hogy manapság az emberek annyi alapján ítélnek, hogy ránéznek valakire? Miért van, hogy elítélnek a 'származásomért'? Én 19 éves lány vagyok, lassan egy éve élek a szüleimtôl külön és szép lassan rá kell jöjjek, hogy az emberek közel sem olyanok, mint hittem. Elôítéletesek, rámnéznek és már 'tudnak mindent' (vagyis ezt hiszik)... Azért miért vagyok én rossz, hogy a bõröm sötétebb? Tanultam, tanulok még mindig, én nem élek úgy, mint azok, akik ezt érdemlik... Elmentem 18 évesen dolgozni két helyre is egyidôben (mármint egyik melóhelyen végeztem, mentem a másik helyre).... Miért vesznek egy kalap alá?
Tisztelet azoknak, akik nem ilyenek, mert olyannal is találkoztam...:) Csak igazasn ritka.
Az ebben a történetben, meg a társaidéban, az a legszörnyűbb, hogy azok a cigányok, akik miatt a magyarok tartanak a cigányságtól, pont a közülük kikerült, de lelkiismeretes, tisztességes, tiszteletre méltó társaik életét teszik legjobban tönkre. Pedig ti segíthetnétek kiemelkedni a többi arra érdemesnek, vagy az ő gyerekeiknek is. Példát mutatva, kitaposva az utat, elfogadtatva, hogy vannak ilyenek is. Ezáltal a mélyebb réteg még erőteljesebben tartja saját magát a jelenlegi helyzetben, magával húzva az egész társadalmat.
Aki erre tudja a megoldást, jelentkezzen a Nobel békedíjra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!