Miért ítélnek az emberek külsôségek alapján?
Miért van az, hogy manapság az emberek annyi alapján ítélnek, hogy ránéznek valakire? Miért van, hogy elítélnek a 'származásomért'? Én 19 éves lány vagyok, lassan egy éve élek a szüleimtôl külön és szép lassan rá kell jöjjek, hogy az emberek közel sem olyanok, mint hittem. Elôítéletesek, rámnéznek és már 'tudnak mindent' (vagyis ezt hiszik)... Azért miért vagyok én rossz, hogy a bõröm sötétebb? Tanultam, tanulok még mindig, én nem élek úgy, mint azok, akik ezt érdemlik... Elmentem 18 évesen dolgozni két helyre is egyidôben (mármint egyik melóhelyen végeztem, mentem a másik helyre).... Miért vesznek egy kalap alá?
Tisztelet azoknak, akik nem ilyenek, mert olyannal is találkoztam...:) Csak igazasn ritka.
Hy!
Én nem tagadom Én is az elítélők közé tartozom...
Tudod az az igazság hogy igen is Neked nem kell foglalkozni ezzel,legyen meg a baráti köröd akik ismernek,akiknek már bizonyítottál hogy nem vagy olyan mint a többi.
Amúgy ami a külsőt illeti,nos mi fehérek ,ebben is ugyanúgy kategorizáljuk egymást.Amúgy ezzel gond nincs mert a külső alapján sok minden lenézhető ,mondjuk az öltözködése,hogy éppen milyen grimaszokat vág stb stb.
Szóval lehet a bőrszíned sötétebb ,de ha a megjelenésedre tudsz úgy adni,akkor sok problémád nem lesz.
Amúgy Én sem lennék előítéletes ha nem csak a rosszat tapasztaltam volna.
Én dolgoztam már együtt olyanokkal akik tényleg jó melós is,de az meg is tagadja saját fajtáját!
Engem gyerek korom óta többször volt velük problémám,többször loptak el tőlem sok mindent,verekedés szempontjából is csak velük(mert mindig többen voltak ellenem) volt probléma,üzletben is csak át ba sztak...Sokkal dolgoztam is építőiparban,nos ha tél van az a baj ha nyár van az a baj ha dolgozni kell az a baj...Sorolhatnám még hogy vannak ilyen származású vállalkozók akik után menni kellett komplett épületet javítani mert ők csak a pénzt felmarkolták és eltűntek,akié a ház az meg már emiatt adósságba verte magát....A nagyja nem képes de nem is akar beilleszkedni,pedig nem lehetetlen!Ha valaki akar dolgozni az úgy is elmegy és dolgozik,legyen az kínai,negró vagy akármi...
Ha megfelelési kényszered van akkor tegyél le az asztalra!!!
Nekünk sem osztják csak úgy a megbecsülést!
Amúgy meg mit foglalkozol idegenekkel? barátaiddal legyél meg jól meg a családoddal más nem számít!
Sztereotípiákban, leegyszerűsített kategóriákban, fogalmakban gondolkozunk, ilyen az agyunk. A tiéd is ilyen, mert így tudsz eligazodni a világban. Ha mindent alaposan megismernél, mielőtt döntesz minden apró kérdésben, tök döntésképtelen, életképtelen lennél. Ráadásul, biztos te is belátod, nem véltlenül alakult ki az általad kifogásolt sztereotípia.
Visgasztaljon két dolog.
1. mindenkinek van keresztje, történetesen a tiéd ez, a másiké meg más
2. ha kicsit is megismernek, azonnal értékelni fognak, te leszel mindig az ellenpélda, akit emlegetnek majd efféle beszélgetésekben, és sokkal jobban fognak értékelni, mint egy ugyanilyan, fehér bőrű embert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!