Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kinek van megvalósítható...

Alvic mária kérdése:

Kinek van megvalósítható ötlete, hogy Budapest ne legyen ennyire hihetetlenül szemetes, koszos? Ez nem csak pénz kérdése. Hihetetlen, hogy rengetegen amit lehet az "elveszítik" ottfelejtik. Ami az utcák összképét nagyon csúfítja.

Figyelt kérdés
2014. máj. 5. 08:24
1 2
 11/15 bumbi02 ***** válasza:
100%

1. Emberek hozzáállásán javítani.

2. Bírságolni azt, aki szemetel. (például nem tudom megérteni azokat, akik a cigi csikket eldobják miután elszívták, mikor látták tőlem, hogy én kifújom az orrom, és eldobom a zsebkendőt?)

3. Takarítani kéne rendesen. Anno Salzburgban szilveszterkor nagyjából 5 órán át másodpercenként 5 robbanás volt a tüzijátékoknak hála. És nem túlzás, olyan füst ült a városra, hogy nem lehetett át látni a Salzachon. Hajnali 3-kor már találkoztam az utca takarítókkal, és reggel 8-kor mikor dolgozni mentem, nem láttam egy petárda maradványt, vagy tüzijáték maradványt sem.

2014. máj. 5. 10:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy kísérlet, ami kimutatta, hogy az emberek a világ minden területén jóval hajlamosabbak egy eleve lerobbant, szeméttel teli környéken szemetelni, míg tiszta, rendezett környéken a többség nem dob el szemetet. Erre alapozva először is rendbe kéne hozni az utcákat (pénz, pénz, pénz, persze).

A szigorúbb szankció működhet, de csak akkor, ha több szemetest kihelyeznének. Értem én, hogy el lehet cipelgetni üdítősdobozt, csikket, használt pézsét, felszedett kutyagumit, bárakármit a legközelebbi szemetesig, de azért a szemetelési szándékon exponenciálisan sokat dob, ha egy kilométeren keresztül kell hurcolni ezeket. Az erdei túra vagy táborozás nyilván más téma, ott alap kéne, hogy legyen, hogy az ember visz szemeteszsákot magával, de az átlag utcai járókelő arra számítana, hogy szemetessel összefut.

2014. máj. 5. 11:30
 13/15 anonim ***** válasza:
53%
Több szemetes kéne és sűrűbben űríteni! Vagy tele van, vagy nincs km hosszan. Én nem szemetelek, de annyira utálom órákig őrizgetni a szemetet, mert nincs elég szemetes!
2014. máj. 5. 13:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Médiában is több reklám kellene, kisfilmek, hogy ne dobjuk el a szemetet, csikket, ne hagyjuk ott a kutyagumit, olyan oktatófilm féleségre gondolok, ezeket is be lehetne játszani félóránként, mint a reklámokat.

Bele kell súlykolni a buta fejekbe azt, amit a szülők nem tanítottak meg.

2014. máj. 5. 13:57
 15/15 bumbi02 ***** válasza:

Például a bécsi metrókban, amíg várod a metrót, mindig lejátszanak egy "oktató"filmet, hogy miért ne szemetelj a metrón, vagy a metróállomáson.

Illetve 36 euró bírság annak, aki eldobálja a cigi csikket. (na persze, ha ezt látja valaki). 7 év alatt 31%-kal csökkent így az eldobott cigicsikkek száma.

A kutyagumi ott hagyása szintén 36 euró, bár a városban 3000 ingyenes automata van, amiből ehhez zacskót szerezhetünk. Így igazából már csak a "lustaság" kérdése, hogy ott hagyom-e vagy sem.

2014. máj. 6. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!