Vidékiek! Van olyan budapesti ismerősötök, aki meglepődve fogadta, amikor lement vidékre, hogy vidéken van internet és az emberek nem éppen éhenfele halnak?
Magyarországi egyik legnagyobb városában lakom. Amikor lejöttek "vidékre" egy barátom budapesti barátai meglepődtek, hogy vannak Tesco-k, hogy vannak bevásárlóközpontok, hogy van mozi és ráadásul ugyanazokat a filmeket játsszák benne, mint Budapesten :D
Alig mertek beülni velünk egy jó helyre, mert hogy biztosan iszonyat drága, aztán meglepődtek, mert Budapesten, ha egy ilyen helyen iszogattak volna, az legalább kétszer ennyibe került volna.
Kapolcson történt, vagy egy évtizeddel ezelőtt. (vagy még régebben). ülök a tömegben, beszélgetni kezdek a mellém sodródott emberkével. említem, hogy megyek másnap Balatont úszni, szoktam azt is a Művészetek Völgye alatt. kérdezi: s sak ezért szoktál lejönni? mondom, lejönni? honnan? mire ő: miért, nem pesti vagy?
mert a Művészetek völgyébe csak pesti jöhet, nekik találták ki, hogy lássanak falukat is, vagy mi? helyi lakosok, vagy, mint esetemben, megyebeliek (Veszprém), nem is lehetnek? és akkor még az ország többi részéről nem is beszéltünk...
vagy, mikor még anno szoktam csetelni, beírtam helynek, hogy Vp, mint Veszprém rövidítve, erre mindenki Bp-t gondolt, biztos félreütöttem. merthogy internet csak Pesten van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!