Ezek alapján tényleg nem vagyok normális?
Nem rég megismertem valakit, aki azt mondta, hogy ezek alapján nem barátkozik velem, mert nem lehet normális. Amiket megtudott rólam: 16 vagyok (és lány), apámmal élek, szeretek esténként késő estig a városban lenni, punk rockot hallgatok, kirúgtak a suliból és az egyetlen "ember" akiben megbízok az a kutyám.
De még csak esélyt sem adott elmagyarázni mindent...
Apámmal élek, mert anyukám 2 éves koromban meghalt (de apám rendesen nevel, sőt, elég szigorú). Szeretek este a városban lenni, mert olyan szép és egy csomó furcsa jófej alakkal lehet találkozni (akikkel mellesleg tök közvetlenül el lehet beszélgetni. De elég ritkán enged el apu, nem mászkálok minden nap a városban, max hétvégente). Punk rockot hallgatok, mert az jó és imádom. Kirúgtak a suliból, mert az osztálytársaim szekáltak én meg nem hagytam magam és elég sokszor megütöttem őket (én nem tudok elhallgatni, félrevonulni és hagyni, hogy bántsanak). A kutyámban bízok, mert egyedül benne nem csalódtam még soha.
Most komolyan annyira rossz ember volnék, hogy az emberek meg sem akarnak rendesen ismerni? A legtöbb dologról az életemben nem tehetek, amikről meg igen, azok sem eget rengető és annyira rossz dolgok...
Sulit folytasd, különben nagy eséllyel csak szarabbnál szarabb állások közül válogathatsz majd egy életen keresztül. Angolt is tanulj, hasonló okok miatt. Ez az időszak erről is kell szóljon, meg persze másról is.
Már írták korábban: a "jófej" srácok nem mindig mutatják meg elsőre a valós énjüket, te pedig fiatal vagy kevés tapasztalattal. Az én mostani páromnak is volt hasonló korszaka, olyan emberek között volt akiket jófejnek gondold aztán egyik nap valaki belevágott talán egy ollót egy másikba, ezeket egyszerűen nem látod előre. Ma már más szemmel néz erre a korszakára és szégyelli.
Én annó hallgattam punk-ot, a zene önmagában nem gond, az a probléma, ha mindig mindenért mást hibáztatsz, saját hibáidból nem tudsz tanulni (mert fel se ismered őket, hiszen mindig mindenért más a hibás), türelmetlen vagy, agresszív, nem tudsz mások fejével gondolkodni, velük együttműködni stb. Az is veszély lehet, ha a sulihoz hasonlóan a munkehelyekről is kirúgnak majd.
Pl. volt egy kollégám akit kirúgtak, a végére tele lett tetkókkal és punk haja lett, de nem ezért rúgták ki, hanem mert képtelen volt másokkal együttműködni, ellenséget látott mindenkiben, agresszív, hibáztató stílusban levelezett, 4-szer elkövette ugyanazt a hibát (és persze végig más volt a hibás, nem ő), ilyesmi. Alapból nem volt hülye, de valami nagyon nem stimmelt benne.
Én nem ismerlek téged, értelmesnek tűnsz a leírás alapján, nem tudom mennyire vagy hajlamos azokra a dolgokra amiket negatívumként felsoroltam. Szerintem érdemes szakemberrel beszélgetni ilyesmikről, sok dolgot tudnak amit egy átlagember nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!