Miért érzek sokszor gyűlöletet a "gazdagok" iránt? Hogy tud ám leküzdeni?
Egyetemista vagyok, a barátnőmmel élek együtt. Nagy szerencsénk, hogy a lakás a barátnőm szüleié, de így is nehezen élünk: ketten összesen kb havi 50.000-ből gazdálkodunk.
Van egy rossz tulajdonságom, ami csak nemrég tisztázódott bennem. Mivel alig van jó ruhám, az egyetlen cipőm pedig, aminek nem lyukas a talpa, egy téli bakancs, a Glamour-napokon elmentünk vásárolni. A kedvezményekkel sikerült viszonylag konszolidált áron megvenni, ami kellettt, de nem ez a lényeg.
Az egyik cipőboltban észrevettem, hogy milyen keserű gyűlölettel nézek sok vásárlóra. Mert mi volt az átlagos, amit láttam? Kb 40 éves, pocakos apukák, akik önelégült képpel sétálgatnak, még az 5 éves gyerekének a lábán is 10.000 forintos cipő, de sugárzik róluk, hogy egyetemet sosem végeztek, innen-onnan és így-úgy jutottak oda, ahol vannak.
Nem azt mondom, hogy nincsenek becsületes gazdagok, de annyira rossz rájuknézni, ahogy a sokadik ilyen-olyan márkás ruhát, cipőt rakják pöffeszkedve a kosárba. A lányaik 14-15 éves korukra többségben tinip***ákká válnak, ők meg telerakják pénzzel a zsebüket. Ők nem fogják tudni, milyen, ha az embernek nics jó cipője, egy normális nadrágja.
Nem azt akarom, hogy tapasztalják meg. Inkább le akarom küzdeni azt a gyűlölködő érzést, ahogy rájuk tekintek. Hogy tudnám ezt elérni?
"Es mindig arra gondolok, hogy ok biztos nem dolgoztak meg a sikerert, a penzert. Edesanyam egyetemet vegzett, gimnaziumban tanit tobb, mintt 25 eve, ok meg csak jo helyre szulettek, jo kapcsolatokkal, jo lehetosegekkel. Ezt tartom nagyon igazsagtalannak."
Mert kônnyebb ezt gondolni, mint tudomásul venni, hogy anyád nem életrevaló... miért nem tart magánórákat gazdagok gyerekeinek? Miért nem tanult meg 1-2 nyelvet, vállalhatna fordítást, tolmácsolást, ezekből is korrepetálhatna jó pénzért... Mit tudsz te arról, más mennyit küzdött, mennyit tanult, mennyit kockáztatott a vállalkozásával a jelenlegi gazdagságáért?! Eközben anyukád bemegy a suliba, leadja az anyagot, hazamegy, ennyi az élete, hát ebből bizony valóban nem lehet jól élni, de nem is tesz olysn hűde nagy erőfeszítéseket az előrelépésért, ugyebár..?
Gondolj arra hanyan gyulolhetnek pl teged amiert
1. van baratnod
2. van lakasotok amit ingyen hasznalhattok
Szia!
Próbálj meg nem foglalkozni velük! A fősulin a szakomra csomó pénzes gyerek járt, én voltam az egyetlen, aki panelban él, a többiek mind kertes ház, drága autók, ruhák, cuccok stb...
Sőt, a legjobb barátnőmék atom gazdagok, míg mi alig tudunk megélni, mert nem kapok munkát, és stressz az élet, nem tudjuk rendesen fizetni a számlát, nincs pénz ruhákra, lyukas zokniban járok, nem kell sorolnom, gondolom. Barátnőm meg gazdag, rengeteg állattal, sikeres családi üzlettel, és sajnos nem érti meg, hogy nincs pénzem sokszor kijárni hozzá, mert hozzá járok lovagolni. Néha van pénzem, de hirtelen költeni kell kajára vagy másra, és hopp, már nincs pénz, így le kell mondanom a megbeszélt időpontot. Ilyen tekintetben nem jó barát, tudom, mert nekem a buszjegy, ami oda-vissza majdnem 1000 ft, az másra kéne, mert kell étel, kéne ruha, és be kell osztanom minden fillért. Neki nincs ilyen gondja, két kézzel szórhatja a pénzt, és hiába cs..sz le, mert néha lemondom a lovaglást pénzhiány miatt, de nem tehetek róla, és ilyenkor mérges vagyok rá. Szóval tudom, mit érzel, én próbálok nem figyelni a pénzbeli különbségekre, bár tény, hogy sok dolgot nem fog fel. Az 1000 forint neki semmi, nekem 1-2 napi kajapénz. Ennyi, nem fogok nekiesni ezért, csak rosszul esik, na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!