Miért érzek sokszor gyűlöletet a "gazdagok" iránt? Hogy tud ám leküzdeni?
Egyetemista vagyok, a barátnőmmel élek együtt. Nagy szerencsénk, hogy a lakás a barátnőm szüleié, de így is nehezen élünk: ketten összesen kb havi 50.000-ből gazdálkodunk.
Van egy rossz tulajdonságom, ami csak nemrég tisztázódott bennem. Mivel alig van jó ruhám, az egyetlen cipőm pedig, aminek nem lyukas a talpa, egy téli bakancs, a Glamour-napokon elmentünk vásárolni. A kedvezményekkel sikerült viszonylag konszolidált áron megvenni, ami kellettt, de nem ez a lényeg.
Az egyik cipőboltban észrevettem, hogy milyen keserű gyűlölettel nézek sok vásárlóra. Mert mi volt az átlagos, amit láttam? Kb 40 éves, pocakos apukák, akik önelégült képpel sétálgatnak, még az 5 éves gyerekének a lábán is 10.000 forintos cipő, de sugárzik róluk, hogy egyetemet sosem végeztek, innen-onnan és így-úgy jutottak oda, ahol vannak.
Nem azt mondom, hogy nincsenek becsületes gazdagok, de annyira rossz rájuknézni, ahogy a sokadik ilyen-olyan márkás ruhát, cipőt rakják pöffeszkedve a kosárba. A lányaik 14-15 éves korukra többségben tinip***ákká válnak, ők meg telerakják pénzzel a zsebüket. Ők nem fogják tudni, milyen, ha az embernek nics jó cipője, egy normális nadrágja.
Nem azt akarom, hogy tapasztalják meg. Inkább le akarom küzdeni azt a gyűlölködő érzést, ahogy rájuk tekintek. Hogy tudnám ezt elérni?
Ezt nem gyűlöletnek nevezném, hanem egyfajta irigységnek, de hidd el, ez teljesen normális érzés. Velem is gyakran előfordult régebben. Ebben az országban a becsületes munka lassan semmit sem ér, aki gazdag, nagyon nagy százalékban nem becsületes úton keresi meg azt a pénzt.
Idézlek:
"Kb 40 éves, pocakos apukák, akik önelégült képpel sétálgatnak, még az 5 éves gyerekének a lábán is 10.000 forintos cipő, de sugárzik róluk, hogy egyetemet sosem végeztek, innen-onnan és így-úgy jutottak oda, ahol vannak.
Nem azt mondom, hogy nincsenek becsületes gazdagok, de annyira rossz rájuknézni, ahogy a sokadik ilyen-olyan márkás ruhát, cipőt rakják pöffeszkedve a kosárba. A lányaik 14-15 éves korukra többségben tinip***ákká válnak, ők meg telerakják pénzzel a zsebüket. "
Ha ez a véleményed róluk, akkor ezt az életmódot nem kell irigyelni. Rossz érzés, tudom, gyűlölni viszont nem kell ezért senkit, mert ezzel neked nem ártanak.
Sajnos nincs mit tegyel, szegeny csaladba szulettel, ezt dobta a gep.
Megertem, h irigy vagy. Emberek vagyunk, viszonyitsuk magunkat masokhoz.
Amit tehetsz, h ne vallalj gyereket, h ne örökitsd tovabb ezt a helyzetet es erzest.
Sajnallak. De hatha szerencsed lesz a jövöben.
Koszonom a valaszokat. Azert tanulok, hogy az en gyerekeim ne igy eljenek.
Az irigyseg jo szo. Csak eppen nem irigylem se a ketes sikereiket, se a mertektelenseget, hogy 3-4 cipot vesznek egyszerre, es gondolom, rendszeresen, havonta, hetente.
Es mindig arra gondolok, hogy ok biztos nem dolgoztak meg a sikerert, a penzert. Edesanyam egyetemet vegzett, gimnaziumban tanit tobb, mintt 25 eve, ok meg csak jo helyre szulettek, jo kapcsolatokkal, jo lehetosegekkel. Ezt tartom nagyon igazsagtalannak.
Azt, akinek van pénze cipőre, nem hívjuk gazdagnak. Ez az európai ÁTLAG (ami persze messze gazdagabb a világátlagnál). És honnan tudod, hogy miből lett annyi pénzük, amennyi? Honnan tudod, hogy érdemtelenül? Hogy nem kemény munkával, tanulással és hasonlókkal?
Én nem származok kimondottan gazdag családból, normális anyagi körülmények között nőttem fel, és most van rá pénzem, hogy vegyek cipőt, ha szükséges. De azt, hogy van egy normálisan fizető állásom, saját erőből teremtettem meg, nem kerültem be ismeretsége alapon valami menő munkakörbe, nem örököltem milliókat stb.
mert gyűlölöd a pénzt, hogy azért kell küzdeni, így gyűlölöd azt is akinek van
így pedig soha nem is lesz pénzed
a gazdagok szeretik a pénzt, és nem ítélik el, akinek van.
amúgy vonzás törvénye ír erről részletesebben
Az meg h a baratnöd lakasaban laktok akar szerencse is lehet , de tudd, h barmennyi penzt viszel is majd be abba a hazba, majd te kell menj ha szakitasra kerul a sor.
A masik meg h a " gazdagok" vesznek 2-3 cipöt evszakvaltaskor, mert jo öket cserelgetni, nem egybe beleizzadni a vegtelensegig, ez nem jelenti azt, h minden honapban 3 parat vesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!