Aki testileg és lelkileg egészséges az miért ítéli el azokat akik már feküdtek a pszichiátriai osztályon?
Ellenben érdekes betegségek is vannak!
Akár a művészvilágban is sokaknak valami pszichés másság ad ihletet, ezzel sikert elismerést szerez.
Egyáltalán nem gáz, ha valakit kezelnek, inkább
irigyek rá akik szégyellnek segítséget kérni...... és akire irigyek, rögtön elítélik, utálják.
mert a pszichiátriai betegségek nem olyanok mint egy megfázás, nem gyógyíthatóak, csak kezelhetőek, kordában tarthatóak, pláne meg azoknál, akiknél egy pszichológus elég sem volt, hanem zártosztály.
nem is elítélve vannak, hanem tartva/félve van tőlük.
Szeretném megkérdezni, hogy a kérdező vagy a válaszolók éltek-e már konkrétan összezárva pszichiátriai betegekkel. (Hangsúlyozom, itt nem azokról van szó, akik maguk is betegek vagy azok voltak, hanem kívülállók, de érintettek.)
No hát azt a poklot én nem kívánom senkinek.
A testvérem skizofrén, de a koleszban is volt skizofrén csaj, akivel összezárva voltam kénytelen élni. Belátható időn belül kikészültem idegileg, mert egyszerűen nem bírtam elviselni a rohamaikat, a kiszámíthatatlanságukat, hogy úgy aludtam, mint nyúl a bokorban, folyton matattak éjszaka, és így én is felébredtem... Durva volt.
(Egyszer, amikor a szobatársamnak egy durva rohama alkalmával ki kellett hívnom az ügyeletet, azt mondta az orvos, hogy nagyon kétségbeejtő az állapota, és sok erőt kíván... És hogy nem igazán tudnak mit tenni mert akarata ellenére nem vihetik be, ahhoz meg kell várni, hogy ön-és közveszélyes legyen. Kösz.)
Egyébként én is voltam pánikbeteg, voltam pszichiáternél is néhányszor (a zárt osztály világát meg a testvérem révén ismerem belülről...), de érdemben ő nem segített, csak gyógyszerekkel tömött. A kutyám többet segített a betegség leküzdésében, mint ő...
Szóval nem ítélem el őket, de köszönöm, már elég volt belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!