Pszichológusoktól/pszichiáterektől kérdezném? :
Ha a sebészekről az a feltevés igaz,h a "vagdosással" a tudatalatti emberutálatukat élik ki,pozitív formában.
Akkor a lélektudósok/lélekgyógyászok mit érezhetnek tudatalatt az emberek iránt?
(CSAK SZAKEMBEREK VÉLEMÉNYE ÉRDEKELNE! :S )
Kedves kérdező!
Ha nem a saját fülemmel hallom, akkor el sem hinném.
Betoltak a műtőbe egy rutinműtétre egy beteget, (bőrhibakorrakció), majd negyed óra múlva ki is vitték, mert ennyi volt az esemény.
De a sebész ott orvos ott maradt beszélgetni, és mondja jaj nekem még lesz műtétem, egy vénember lábát kell levágnom, megcsinálom oszt megyek is.
Mindezt nagyképűen és lekezelően ecsetelte.
Végignéztem a dokin, egy törpe 165 centis orvost képzeljetek el, volt vagy 60 kiló, és azt hitte, mert szike van a kezében, meg fehér köppenye van mindent megtehet.Kicsit sem volt kisebbségi komplexusos az ember!
Már a kiindulás is hamis.
A szublimáció (nem a halmazállapot-változásra kell gondolni) valóban létező elhárító stratégia, de ez esetben nem nagyon állja meg a helyét.
Pusztán emberutálatból senki se tanulja végig keményen a középiskolát (mivel az orvosira azért bőven az érettségi előtt el kell kezdeni a felkészülést), majd még 6 év orvosi egyetem után újabb 6 évig szakosodik, csak azért, hogy társadalmilag elfogadható formában élje ki emberutálatát, miközben még segít is rajtuk...
Akkor már inkább elmegy az emberünk hentesnek, vagy beiratkozik bokszolni, beáll vadásznak stb. És itt jegyezném meg, hogy nem minden hentes/bokszoló/vadász emberutáló vagy agresszív, sőt a többségük nekik se emiatt csinálja azt, amit.
Magyarul, az emberek 99,9999%-a nem azért választ valamilyen hivatást vagy hobbit, mert valamilyen lelki baja van, amit kiélni/kompenzálni akar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!